Szerző: Hlács Ferenc

2019. március 18. 10:36

Brit céget kebelezett be a magyar Bitrise

A DevOps és microservice infrastruktúra-monitoring szolgáltatást kínáló Outlyer felvásárlásával a hazai startup kilenc fővel és két új főhadiszállással bővül, Londonban, illetve San Franciscóban.

Újabb fontos mérföldkövéhez ér az egyik nagy hazai startup-sikersztori, felvásárlással folytatja történetét a Bitrise - de nem a magyar céget kebelezik be, hanem a hazai csapat akvirálja a brit Outlyer startupot. Ez a vállalat első felvásárlása, amellyel több új főhadiszállással bővül, illetve dolgozói létszámát is több mint ötvenre hizlalja. A Bitrise a felvásárlással tovább erősítheti pozícióját a CI/CD szegmensben, ahol jelenleg a moblispecifikus szolgáltatásával igyekszik megkülönböztetni magát.

A 2014-ben alapított, mobilos fókuszú CI/CD (Continuous Integration and Delivery) platformot kínáló Bitrise már több komoly befektetési körön is túl van, angyalbefektetőktől 2017 nyarán mintegy 3,2 millió dollárt kalapolt össze, illetve a Y-Combinator három hónapos inkubációs programjába is bekerült. A csapat szolgáltatásának célja a fejlesztési munkafolyamatok minél szélesebb körű automatizálása: a Githubhoz vagy Bitbuckethez csatlakozva például bizonyos feltételeknél beállítható az egyes appok automatizált kiküldése a választott alkalmazásbolt, vagy tesztelési szolgáltatás felé. A Bitrise számos platformot támogat, beleértve az Android, macOS és iOS mellett az olyan keresztplatformos megoldásokat mint a Xamarin, Ionic, Cordova, React Native vagy a Flutter, de a csapat rövidesen a Unity előtt is megnyitja kapuit. A cég platformjára világszerte több mint százezer mobilalkalmazás-fejlesztő támaszkodik, egyebek mellett a Virgin, Buffer és hasonló nagyvállalatok soraiban.

bitriseoutlyer

A termék most a brit Outlyer legénységével és kompetenciáival bővül: a frissen bekebelezett vállalat a DevOps és microservice megoldásokat célzó, önkiszolgáló infrastruktúra-követési szolgáltatást kínál - többek között olyan ügyfeleknek mint a Netflix vagy a BBC. A 2013-ban alapított cég áll továbbá a világ legnagyobb, havi rendszerességgel megrendezett DevOps meetupja, a DevOps Exchange mögött is. A felvásárlással a vállalat teljes, kilencfős csapata beáll a Bitrise soraiba, a magyar cég pedig így két új irodát is nyer, Londonban, illetve San Franciscóban, ezzel tempósan növelve nemzetközi jelenlétét.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az akvizícióval a Bitrise első körben integrálja majd az Outlyer technológiáját saját platformjába. A magyar startup soraiban ugyanakkor a felvásárolt cég fókusza a felhős infrastruktúrák és microservice-ekről fokozatosan a mobil platformok felé tolódik majd, ezzel illeszkedve az anyacég célcsoportjához. Ahogy Birmacher Barnabás, a Bitrise alapító tagja és CEO-ja fogalmaz, az Outlyer monitorozási és analitikai technológiája nem csak könnyen használható illetve skálázható, de erős és sokoldalú is - a cég birtokában pedig Bitrise már nem csak a termékek megjelenéséig tudja támogatni a fejlesztőket, de az éles rajt után is további elemzési és ütemezési szolgáltatásokat tud majd nyújtani nekik, a megszokott platformon keresztül. Ehhez az Outlyer technológiája egy integrált, mobilra specializált APM (Application Performance Monitoring) eszközzé avanzsál majd a Bitrise portfóliójában, amely már a fejlesztési folyamatokkal is szorosan integrálható.

Jelenlegi formájában viszont az Outlyer platformja elbúcsúzik a felvásárlással, annak kapuit a hazai cég fél éven belül bezárja, új ügyfeleket pedig már nem fogad. A hat hónapos periódus alatt az Outlyer jelenlegi ügyfelei persze változatlan támogatást élveznek, a Bitrise pedig igyekszik a számukra lehető leggördülékenyebben végigvinni az átállást az új, saját szolgáltatásába integrált rendszerre. Persze miután utóbbi már a mobilos környezetekre fókuszál majd, a más felhasználási területeken dolgozó ügyfeleknek új szolgáltatás után kell majd nézni a támogatási időszak lejártával - az átállásban a Bitrise nekik is igyekszik majd segíteni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról