:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. március 20. 22:55

AMD Sledgehammer

Mint azt nyilván sokan tudjátok, tavaly ősszel az AMD bejelentette, hogy egy 64 bites architektúrájú mikroprocesszoron dolgozik. Annak ellenére, hogy az Intel már akkor is elég jól(?) állt a Merceddel, az AMD vállalta a kihívást, hogy felvegye a harcot a nagyteljesítményű szerverekbe szánt processzorok piacán is. Az AMDZone -ra felkerült egy cikk, ami ezzel a Sledeghammer kódnevű CPU-val foglalkozik. Az írás főbb témái: miért van szükség 64 bites mikroprocesszorokra?

Mint azt nyilván sokan tudjátok, tavaly ősszel az AMD bejelentette, hogy egy 64 bites architektúrájú mikroprocesszoron dolgozik. Annak ellenére, hogy az Intel már akkor is elég jól(?) állt a Merceddel, az AMD vállalta a kihívást, hogy felvegye a harcot a nagyteljesítményű szerverekbe szánt processzorok piacán is. Az AMDZone-ra felkerült egy cikk, ami ezzel a Sledeghammer kódnevű CPU-val foglalkozik. Az írás főbb témái:
  • miért van szükség 64 bites mikroprocesszorokra?
  • mit nyújthat a Sledgehammer?
  • miben tér el az Intel Itaniumtól?
Amennyiben valakit érdekel a dolog és nem tud angolul, egy fordítást szívesen megeresztek itt a hwsw hasábjain. -Ytse

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.