Szerző: Habók Lilla

2019. február 13. 16:22:00

Harmadjára is vár a BSides IT biztonsági konferencia

Harmadik alkalommal is Budapesten látja vendégül a nemzetközi kiberbiztonsági szakmát a BSides, ezúttal 2019. március 28-án a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban.

Már harmadik alkalommal gyűjti össze a BSidesBUD a hazai IT-biztonsági szféra jeles képviselőit, elismert szakembereit, a téma iránt érdeklődő laikusokat és diákokat 2019. március 28-án a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban. A korábbi eseményekre is több mint 400 résztvevő volt kíváncsi, akik számára a kiberbiztonsági téma mellett maga a közösség is fontos húzóerővel bírt. A BSidesBUD2019 viszont nem csak azokat az IT-szakembereket várja, akik szeretnének kapcsolatokat építeni, tapasztalatot cserélni hasonló érdeklődésű és szaktudású emberekkel, hanem az IT-szakos hallgatókat is, akik érdeklődnek az kiberbiztonság iránt és belekóstolnának a témába. A rendezvény jó lehetőséget teremt mindenkinek, hogy képbe kerüljön az IT-biztonság legújabb trendjeivel és a workshopokon keresztül mélyebben megismerkedjen olyan témákkal, amelyekkel egyébként csak drága kurzusokon való részvétellel lenne lehetősége.

ONLINE Scrum és gépi tanulás meetupjaink indulnak! Jelentkezik az ingyenes HWSW free!, immár online formátumban.

Az idei BSides Budapest konferencia összesen 14 érdekes előadással és 5 nagyobb lélegzetvételű workshoppal várja az érdeklődőket egy teljes napon át. A magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók Luxemburgból, Bulgáriából, Franciaországból, Kazahsztánból, Irakból, Ausztriából, Oroszországból és Németországból, de előad mellettük a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata is a színes programban.

bsidesbud_2019

A nemzetközi kiberbiztonsági konferencián szó lesz majd többek között a közösségi hálózatokról és az álhírek világáról Tobias Schrödel "comedy hacker" előadásában. Továbbá Kovács Zsombor (MRG-EFFITAS malware kutatója) elárulja, hogyan lehet pentesterré válni, míg a 17 éves Schütz Dávid (InsecureSpace podcastere) bemutatja, hogyan lehet legálisan pénzt keresni szoftverhibák feltárásával. Ezenkívül szóba került, mire lehet a későbbiekben számítani a kvantumkriptográfia területén, vagy éppen hogyan lehet exploitot fejleszteni.

A két órás workshopok résztvevői pedig megtudhatják többek közt, hogyan elemezzenek android alkalmazásokat kártékony kódok után kutatva, hogyan monitorozzák a teljes IT infrastrukturájukat professzionálisan vagy hogyan alkalmazzanak biztonságos konténereket Kubernetes-ben - írja a rendezvény közleménye. Továbbá külön workshop szól majd az OSQuery bemutatásáról is. A konferencia- és workshop termek mellett pedig újdonságot jelent a korábbi évekhez képest az expo tér, ahol kiállítók és a partnerek egy saját színpadon mutathatják majd be az esettanulmányaikat és termékeiket.

BSides-háttér

Az idei BSides Budapest szervezését idén is a Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata vállalta el. A BSides egyébként egy nemzetközi brand része, amelynek keretében a tavalyi évben is több mint ötven konferenciát szerveztek világszerte. A gyökerek 2009-ig nyúlnak vissza, mikor az Egyesült Államokban a Black Hat rendezvényre annyi jó előadó érkezett, hogy nem tudtak a szervezők mindenkit beválasztani hely és idő hiányában. Helyette elindították az ingyenes vagy legalábbis elérhető árú BSides konferenciát, ahová minden IT biztonság érdeklődő eljöhet, és a diákok is megengedhetik maguknak - ezúttal az egyéneknek szóló belépőjegy 12 500 forintba kerül. Az információk mellett a rendezvény lényeges eleme a közösségszervező ereje, mivel ebben a szakmában sokat számít a kapcsolat, a tudás és a megfelelő kérdezés, ha valaki elakad egy feladattal.

A rendezvény programja és a jegyek a BSides honlapjáról érhetőek el.

a címlapról