Szerző: Hlács Ferenc

2019. február 12. 10:06

Elérhető a stabil Google Docs API

A keresőóriás a vállalati dokumentumkezelést, számlázást automatizálná.

HIRDETÉS

Új API-t kap a Google Docs, amellyel a Google elsősorban a vállalati felhasználók dolgát igyekszik megkönnyíteni. A Google Docs API-t a cég három fő területre szánja, ezek a tartalom- és munkafolyamat-kezelés, illetve nagy számú dokumentum automatizált létrehozása - ilyen lehet például a számlák, szerződések automatizált generálása, azok manuális megírása helyett. A REST API-ról nem most hallhatnak először a fejlesztők, azt a vállalat már a tavaly áprilisi Cloud Next konferencián már bemutatta, egészen idáig azonban csak preview kiadásban volt elérhető, mostantól azonban bárki igénybe veheti a stabil verziót is.

A megoldást a legtöbben valószínűleg a számlák automatizált kiállítására veszik majd igénybe, ugyanakkor a API számos egyéb feladatra is bevethető, például már elkészített dokumentumok frissítésére, akár képek vagy szöveg beillesztésével, törlésével vagy formázásával, de a megoldás a listákat is kezeli. Mindezek mellett különböző dokumentumok exportálására és importálására is lehetőség van az API-n keresztül, így a vállalati tartalomkezelő rendszerekhez is bevethetők.

 

02:57
 

Introducing the Docs API!

Még több videó

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Zapier már saját platformját már össze is kötötte az API-val: a vállalat automatizációs szolgáltatást kínál, amellyel az ügyfelek különböző, általuk kijelölt szabályok mentén kapcsolhatják össze a használt webalkalmazásokat és automatizálhatják azok feladatait. A cég elérése most a Google Docs API-val is kiegészül, a támogatott webappok adatai már a dokumentumok önműködő létrehozásában vagy módosításában is szerepet kaphatnak.

A Google Docs API-t már most több nagyvállalat is használja, a Netflix például a dokumentációs munkafolyamatok automatizálására már a preview szakaszban elkezdte alkalmazni a megoldást, de a Mailchimp és Final Draft is aktívan használja az API-t. Az API-ról a vállalat már közzétette a részletes dokumentációt, azt az érdeklődők már most használatba vehetik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 04:57

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.