Szerző: HWSW

2019. február 8. 16:20

Gépi látással is lehet gyereket nevelni

Gépi látással is lehet gyereket nevelni, csupán egy Raspberry Pi, egy kamera, és egy rendetlen gyerekszoba kell hozzá.

Nem is gondolnánk, mi mindent ki lehet hozni egy Raspberry Pi 3B+-ból a gépi látás területén. Szalontay Zoltán, az IFUA Horváth & Partners AaaS (Analytics as a Service) szegmensének vezetője a 2018-as HWSW mobile! termékfejlesztési konferencián tartott előadásából többek között az is kiderül, hogyan lehet az apró és olcsó platformmal, illetve egy jó adag leleményességgel rendet tartatni egy gyerekszobában.

23:37
 

Computer Vision Raspberry Pi alapokon – Szalontay Zoltán (IFUA Horváth & Partners)

Még több videó

A cloud computing és a GPU-k elterjedésével ma már könnyen lehet Machine Learning alkalmazásokat létrehozni. A másik oldalon, az IoT alkalmazások terjedésével egyre olcsóbb és erősebb Edge eszközöket (végberendezéseket, szenzorokat) használunk. Előadásában Szalontay Zoltán összefoglalta, hogy egy Raspberry Pi 3B+ eszköz használható-e - és ha igen, akkor milyen korlátozásokkal - Computer Vision feladatokra. Az előadásban a kialakított fejlesztői környezet mellett néhány tipikus CV alkalmazás (objektum detektálás, követés, arc felismerés) példája is felbukkan, melyek rávilágítanak a GPU nélküli rendszer korlátaira.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról