Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Gépi látással is lehet gyereket nevelni

HWSW, 2019. február 08. 16:20

Gépi látással is lehet gyereket nevelni, csupán egy Raspberry Pi, egy kamera, és egy rendetlen gyerekszoba kell hozzá.

Nem is gondolnánk, mi mindent ki lehet hozni egy Raspberry Pi 3B+-ból a gépi látás területén. Szalontay Zoltán, az IFUA Horváth & Partners AaaS (Analytics as a Service) szegmensének vezetője a 2018-as HWSW mobile! termékfejlesztési konferencián tartott előadásából többek között az is kiderül, hogyan lehet az apró és olcsó platformmal, illetve egy jó adag leleményességgel rendet tartatni egy gyerekszobában.

A cloud computing és a GPU-k elterjedésével ma már könnyen lehet Machine Learning alkalmazásokat létrehozni. A másik oldalon, az IoT alkalmazások terjedésével egyre olcsóbb és erősebb Edge eszközöket (végberendezéseket, szenzorokat) használunk. Előadásában Szalontay Zoltán összefoglalta, hogy egy Raspberry Pi 3B+ eszköz használható-e - és ha igen, akkor milyen korlátozásokkal - Computer Vision feladatokra. Az előadásban a kialakított fejlesztői környezet mellett néhány tipikus CV alkalmazás (objektum detektálás, követés, arc felismerés) példája is felbukkan, melyek rávilágítanak a GPU nélküli rendszer korlátaira.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.