Szerző: Habók Lilla

2019. február 7. 12:29

Elhalasztotta a Flickr a tisztogatást

Szerverproblémák és felhasználói panaszok miatt március 12-re halasztja a Flickr az ingyenes tárhelyeken ezernél több fotóval rendelkező felhasználók képeinek törlését.

Bár a Flickr eredetileg február 5-ét jelölte ki határidőként, mikor elkezdi törölni az ingyenes fiókokban az ezer fotó vagy videó feletti tartalmakat, de az utolsó pillanatra hagyott letöltéskor nagyon sok felhasználó hibába ütközött. Úgyhogy a képmegosztó oldal végül úgy döntött, inkább március 12-re halasztja a határidőt, amíg az ingyenes változat mellett továbbra is kitartó felhasználók lementhetik az oldal által meghatározott új limiten túlfutó tartalmaikat - jelentette az USA Today.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A Flickr új tulajdonosa, a SmugMug ugyanis úgy döntött, hogy mostantól szeretne stratégiát váltani, és a korábban ingyenesen adott 1 terabájtos tárhely helyett inkább havi 7 dolláros vagy évi 50 dolláros előfizetés felé terelni a felhasználókat. Csak a Pro tagoknak engedélyezett ugyanis az ezernél több kép feltöltése, méghozzá korlátlan mennyiségben és eredeti minőségben, reklámmentes felületen, más kiegészítő funkciókkal együtt. Az ingyenes tárhelyek felhasználói viszont január 8-tól kezdve már nem tölthetnek fel több képet az adatbázisba. Ráadásul a Flickr mostanra törölni is akarta az ezren felüli feltöltésekkel rendelkezők régebbi tartalmait (egészen a limit eléréséig) a Pro tagságra nem váltók esetében - a törölt tartalmakat pedig a felhasználók a későbbi előfizetést követően sem kapták volna vissza.

Azonban nagyon sok felhasználó a február 5-i határidőig halasztotta a képei letöltését, ezért a szerverek annyira túlterheltté váltak, hogy nem tudtak reagálni a sok kérésre. Ezenkívül pedig a Flickr alapértelmezetten egyszerre csak 500 kép letöltését engedélyezi, ami hatalmas problémát jelent az évek során több tízezer képet feltöltött felhasználók számára - sokan például automatikusan a telefonjukról a Flickrre mentették a tartalmakat. A minden fotót egyszerre hatalmas .zip fájlban elküldő megoldás pedig az USA Today munkatársainak például 48 óra múlva érkezett meg. A SmugMug végül a szerverproblémákra és a beérkezett felhasználói panaszokra hivatkozva március 12-re halasztotta a törlések kezdetét, tehát a fotósok eddig menthetik még meg a képeiket.

flickr_torles_2019

Már tavaly november óta lehet számítani a tisztogatásra

Hosszútávon viszont a Flickrre továbbra is számító felhasználóknak valószínűleg érdemes lesz inkább a Pro-tagságra váltani, mivel a SmugMug korábban is arról volt ismert, hogy teljesen független vállalkozásként nem a befektetők és nem is a hirdetők pénzéből működött, hanem a fizetős szolgáltatásokból. A Flickr felvásárlásakor ugyan a vállalat azt ígérte, hogy nem akarja a többnyire ingyenességéről ismert Flickrre kényszeríteni a saját üzleti modelljét, de ezek szerint a helyzet mégis inkább ennek megfelelően alakult. Ezek alapján a SmugMug várhatóan a későbbiekben is inkább az előfizetők számára elérhető funkciókat fogja fejleszteni, nem pedig az ingyenesen is elérhető szolgáltatást.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról