Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Alapkövetelmény lett a DevOps ismerete a fejlesztők számára?

"Egy mérés nem mérés"

HWSW, 2019. január 23. 14:46

Az egyik legnépszerűbb előadást a 2017-es HWSW mobile! konferencián Mester Tomi tartotta, aki elmagyarázta, hogy miért fontos több mérést is elvégezni egy fontos következtetés levonása előtt.

hirdetés

Egy online kutatási keretrendszeren keresztül szemléltette Mester Tomi, a Data36.com és az Adatlabor szakértője, hogy milyen szakaszokon érdemes végigmenni ahhoz, hogy valóban eredmények szülessenek. Az "Egy mérés nem mérés" című előadás a 2017-es HWSW mobile! konferencia UX és analitika szekciójában hangzott el, ezen belül is az adatelemzéssel foglalkozó bemutatók közt. A szekción belül ez az előadás kapta az egyik legmagasabb pontszámot a közönségtől.

Kiderült a bemutatóból, hogy miről szól a "Falling cats" esettanulmány, és hogy miért nem biztos, hogy egy újonnan indított affiliate program miatt ugrik meg éppen a regisztrációk száma egy oldalon. Továbbá, hogy a téves következtetéseket hogyan lehetett volna a változatos mérésekkel kiküszöbölni. Az előadó javaslata szerint érdemes egyrészt kvantitatív méréseket is végezni, mint például felhasználói tesztet (usability test) és interjút, mellette pedig adatelemzéshez kapcsolódó kvantitatív teszteket is, úgy mint hőtérképes elemzés, funnel elemzés, szegmentálás vagy kohort elemzés.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A DevOps alapjaiban változtatja meg a fejlesztői kultúrát.