Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Március 31-ig early bird áron jelentkezhetsz 10 alkalmas, 30 órás online Angular és DevOps képzéseinkre!

Érkezik a spamszűrő az androidos Messagesbe

Habók Lilla, 2019. január 04. 13:25

Elkezdte elérhetővé tenni a Google a spamszűrő funkciót az androidos SMS és RCS kliensként szolgáló Messagesben. A várva várt funkciót viszont mégsem fogadta mindenki örömmel.

Elindította a Google az androidos Messages alkalmazásán belül az automatikus spamszűrést - hívta fel rá először a figyelmet az Android Police. A változtatás szerveroldali, úgyhogy a felhasználók onnan értesülhetnek a funkció érkezéséről, ha megkapják az erről szóló üzenetet. A funkció alapállapot szerint bekapcsolt módban érkezik, úgyhogy a szolgáltatás használói csak a beállítások közt kapcsolhatják azt ki.

A megoldás bekapcsolt állapotban ellenőrzi a beérkező leveleket, miközben felismeri és automatikusan blokkolja a kéretlen üzeneteket. A Súgóban közzétett leírás szerint a Messages észleli a spamüzeneteket, és felajánlja a lehetőséget a spamküldők letiltására és bejelentésére. A spamjelentések tartalmazzák a spamküldő üzeneteinek másolatát (legfeljebb tízet), és a Google arra használja őket, hogy a Messages algoritmusai felismerjék a mintázatokat, és hatékonyabban észleljék a kéretlen üzeneteket a jövőben is. Az automatikus spamfelismerés érdekében viszont a vállalat tárolja a telefonszámokat, hogy a jellemző spamküldőket azonosítani és szűrni tudja.

A felhasználók leginkább pont a telefonszámok tárolását tartják problémának az automatikus spamszűrő szolgáltatásban. A Google szóvivőjének elmondása szerint a rendszer a spam küldőinek azonosítása érdekében időlegesen tárolja a felhasználó számára az üzeneteket küldő és az üzeneteit fogadó felek telefonszámait, továbbá az üzenetküldés időpontját - mondta a The Verge kérdésére. A cég a funkcióleírásban is megismétli, hogy a spamek azonosítása érdekében a rendszer az üzenetek "bizonyos adatait átküldi a Google-nek", amelyek közt nem szerepel a felhasználó üzenetének tartalma és a profil telefonszáma. Az átküldött adatok miatt azonban az információikat féltő felhasználók mégis aggódnak, mivel még mindig nem teljesen egyértelmű a spamszűrő funkció működése. Az aggodalmakat azonban a spamszűrő kikapcsolása a beállítások közt eloszlathatja.

android_messages_spam

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Messages új spamszűrője csak néhány országban kezdett megjelenni a felhasználók készülékein, és a Google fokozatosan terjeszti ki azt. A cég nem adott ki pontos tervet vagy hivatalos dátumot, hogy a frissítés mikorra jut el mindenkihez, de feltételezhetően "a következő hónapokban" lehet rá számítani.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Április közepén 10 alkalmas, 30 órás online képzésekkel jelentkezünk, Modern front-end fejlesztés Angular alapokon és DevOps alapok: stabil szoftverfejlesztés és üzemeltetés a felhőben címmel.