Szerző: Asztalos Olivér

2019. január 4. 08:00

Távoli hozzáférést kínálnak a Samsung új TV-i

A Samsung új TV-ivel távolról vezérelhetőek a PC-k, a tabletek, illetve az okostelefonok is.

Távoli hozzáférést (remote access) tesz lehetővé legújabb Smart TV-in a Samsung, a felhasználók ezzel szinte bárhonnan irányíthatják kompatibilis eszközeiket és az azon futó  alkalmazásaikat. A szolgáltatás használatához beviteli eszközt, például billentyűzetet és egeret is igénybe lehet tenni, ezek támogatását már alapértelmezetten tartalmazzák a remote accessre felkészített készülékek. Érdekesség, hogy a fejlesztést a vállalati virtualizációs megoldásairól ismert VMware-rel karöltve valósította meg a dél-koreai gyártó, amely a szoftvercég Horizon termékét implementálta legújabb televízióiba.

A funkciónak hála nem szükséges közvetlenül (pl. HDMI-vel) összekötni az irányítani kívánt eszközt TV-vel. A távoli hozzáféréssel elég a megfelelő klienst telepíteni az eszközre, beállítani a kapcsolatot, ezt követően pedig már a nagy képernyős televízión keresztül vezérelhető a PC, a tablet, vagy akár az okostelefon. A szoftver az összes népszerű kliens operációs rendszert támogatja, így a Windows (UWP is) mellett a Mac, a Linux, az Android, az iOS, valamint a Chrome OS is szerepel a listán.

Samsung_remote_access

A Samsung megjegyzi, hogy a VMware Horizon VDI szoftvernek köszönhetően a távoli hozzáférés a világon szinte bárhol használható. Ez azt jelenti, hogy a televíziónak és a vezérelni kívánt eszköznek nem feltétlenül szükséges egyazon lokális hálózaton lennie, elég, ha azok aktív internetkapcsolattal rendelkeznek. "A Samsung és a VMware közös célja, hogy lehetőséget nyújtson a még produktívabb munkavégzésre. Együttműködésünket tovább bővítjük, annak érdekében, hogy a távolról dolgozók is zökkenőmentesen végezhessék munkájukat. Éppen ezért különféle virtuális asztalokat, applikációkat és online szolgáltatásokat teszünk könnyen elérhetővé olyan Samsung eszközökről, mint a vállalat Smart TV sorozata" - mondta Shankar Iyer, a VMware végfelhasználói megoldásokért felelős alelnöke és általános igazgatója.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

A vezeték nélküli kapcsolatok és felhő alapú szolgáltatások kapcsán felmerülő biztonsági kockázatok kezelésére a Samsung a Remote Access funkcióba integrálta saját fejlesztésű Knox biztonsági platformját. Az elsősorban a nagyvállalati igények okán megszületett fejlesztés egyik fontos tulajdonsága, hogy az alkalmazásokat konténerezi, így a vállalati és a személyes appok teljesen különálló rekeszekben kapnak helyet.

a címlapról