Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 25. 15:54

A Creative Technology nyilvánosságra hozta negyedéves pénzügyi eredményeit

A szingapúri illetőségű Creative Technology bejelentette szeptember 30-án lezárult pénzügyi negyedévénejk nyereségadatait. A beszámolű szerint a vállalat bevétele 304,4 millió dollár volt, amely 13%-kal magasabb az előző év azonos időszakában elért bevételnél. A cég története során előszőr ért el 300 millió dollárnál magasabb negyedéves bevételt.

A Creative Technology utolsó negyedéves nettó nyeresége pedig 17,6 millió dollár (részvényenként 21 cent), amely az előző évben elért 10,8 millió dollárhoz (részvényenkénti 13 centhez) képest igen erőteljes növekedést mutat.

Az audiorendszerek értékesítéséből származó árbevétel az előző évhez képest 15%-kal nőtt, míg a digitális szórakoztatóelektronikai termékek eladásai 400%-kal magasabbak az előző éves szintnél. A Creative NOMAD digitális audiolejátszó piaci bevezetése után két héttel már az első helyre ugrott az amerikai üzletek eladási listáin - mondta a PC Data kutatásaira hivakozva a Creative Technology elnök-vezérigazgatója Sim Wong Hoo.

A negyedév során folytatódott a törzsrészvények visszavásárlása, a társaság 1,8 millió részvényt vásárolt vissza közel 39 millió dolláros értékben. A tervek szerint ez a folyamat a következő negyedévben is folytatódni fog.

A Creative Technology részvényeinek árfolyama a tegnapi nap során gyenge csökkenés után 16,43 dolláros értéken zárt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról