Szerző: Habók Lilla

2018. november 7. 12:38

Integrációkkal bővül a Dropbox

November 27-től lesz általánosan elérhető a Dropbox Extensions megoldás, amely szorosabb integráció biztosít majd a felhasználóknak például e-Szignó, videójegyzetelő és képszerkesztő alkalmazásokkal.

Bejelentette a Dropbox az Extensions szolgáltatást, amellyel a felhasználók a dokumentumtároló és -szerkesztő felületén végezhetnek majd különböző műveleteket a kiválasztott partnerek integrációin keresztül - írja Quentin Clark termékigazgató egy céges bejegyzésben. A kiegészítők fejlesztéséhez korábban az API kapcsolat állt rendelkezésre a cégeknek, de az új Extensions sokkal szorosabban integrálódik a felületbe, és gördülékenyebbé teszi a folyamatot. Míg az API-val a felhasználók először elvégezték a szerkesztést, majd utána töltötték be a Dropboxba, addig az új megoldással a funkciókat közvetlenül a Dropboxból is elérik.

Az elsőként beépített funkciókat Clark magyarázata szerint a fejlesztőcsapat kifejezetten a felhasználók igényeire alapozva készítette el, ugyanis ezekkel az alkalmazásokkal szerettek volna mélyebb integrációt a felületen a visszajelzések szerint, úgy mint az Adobe, az Autodesk, a DocuSign, a Vimeo, az airSlate, a Nitro, a Pixlr vagy a Smallpdf különböző alkalmazásai. A funkcióval például mikor egy felhasználó egy képre kattint, akkor kiválaszthatja, hogy a Pixlr alkalmazással szeretné megszerkeszteni, vagy éppen az AutoCAD integráció a 3D DWG fájlok szerkesztését segíti - méghozzá külön alkalmazás letöltése nélkül. A videókat pedig a Vimeo segítségével láthatja el a felhasználó időkódos jegyzetekkel a Dropboxon belül, akár egyszerre másokkal közösen is.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Ezenkívül az új funkció némi automatizációt is kínál, amire korábban egyáltalán nem volt lehetőség a Dropboxban. Mostantól viszont például különböző elektronikus aláírási szolgáltatásokkal (Adobe Sign, DocuSign, HelloSign) a szolgáltatásban tárolt szerződéseket ki lehet küldeni a partnereknek aláírásra, majd a szignózott dokumentumok automatikusan visszatérnek a Dropboxba, amennyiben azok már megkapták az aláírást, és minderről a folyamat indítója is értesítést kap. Továbbá minden bővítményre igaz, hogy a szerkesztést követően a rendszer elmenti a módosított fájlt, beállítás szerint az eredeti dokumentumba vagy akár egy új fájlba.

A jövőben a Dropbox természetesen más bővítmények fejlesztését is tervezi a partnerekkel közösen, úgyhogy az első tíz kiegészítő csak az induló csomag. Az integrációkkal a cég nyilvánvalóan azt szeretné elérni, hogy a felhasználókat az eszközökkel a saját szolgáltatásán belül tartsa, és ne navigáljanak át más felületekre. Mindez egy szélesebb körű trend a nagyvállalatok körében a TechCrunch magyarázata szerint, hogy a felhasználók az egyes feladatokat teljes egészében egy szolgáltatáson belül végezhessék el, másik alkalmazás megnyitása nélkül.

dropbox_extensions

A Dropbox Extensions november 27-től lesz elérhető minden egyes felhasználó számára. Tehát a cég nem csak a vállalati előfizetőkre terjeszti ki a szolgáltatást, hanem azt globálisan mindenkinek. A termékigazgató szerint ezzel is próbálja a vállalat mutatni, hogy sokkal több egy dokumentumtároló megoldásnál, és ennek bizonygatása valóban szükséges, hiszen például a konkurens Google Drive vagy a Microsoft sokkal inkább ismert a tároláson kívül a szerkesztési lehetőségekről, és az integrációról is.

Bár a verseny kérdését Clark megpróbálja elintézni azzal a közleményben, hogy a közepes és nagy cégek egyaránt átlagosan nyolc felhős szolgáltatót vesznek egyszerre igénybe, így a Dropbox szerint a konkurensek mellett a saját előfizetésük is megfér. A Dropboxnak már tőzsdén lévő cégként nagyon fontos lenne, hogy még több fizetős, vállalati felhasználót bevonzzon a felületre, amit a korábbi Dropbox Paper vagy Smart Sync törekvéseken kívül most már a Dropbox Extensionstől is remél.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról