Szerző: Koi Tamás

2018. október 11. 10:27

A konkurenciához igazította kínálatát a UPC

Október elején módosította lakossági ügyfelei részére kínált vezetékesnet- és televízió díjcsomagokból álló portfólióját a UPC Magyarország. A cég kínálata a rendelkezésre álló egyetlen technológián ezzel gyakorlatilag teljesen megegyezik a Magyar Telekom által a kábelhálózaton biztosított csomagokkal.

Ha volt is eddig bárminemű különbség a UPC Magyarország és a Magyar Telekom által a lakossági és KKV-ügyfelek számára EuroDOCSIS kábelhálózaton kínált internet- és tévécsomagok közt, az október elejére végleg eltűnni látszik, miután a UPC megújította tavaly bevezetett Happy Home csomagajánlatait, illetve az abban szereplő egyedi díjcsomagokat. Az ajánlatok közül elsősorban a vezetékes net csomagok változtak, itt a szolgáltató kis mértékben emelte a sávszélességet - akárcsak a Telekom szeptember elején.

Az új kínálatban már egyáltalán nincsenek jelen a korábbi Fiber Power díjcsomagok, helyette Internet 150, 300 és 500 néven érhetők el a konstrukciók. Ahogy az ajánlatok neve is mutatja, a maximálisan elérhető letöltési sávszélesség a legolcsóbb díjcsomagban 120 Mbps helyett 150 Mbps lett, a korábbi, 240 Mbps letöltési maximumot kínáló, középső megoldás helyett októbertől 300 Mbps érhető el, míg a maximális, 500 Mbps letöltési sávszélességet biztosító csomag változatlan maradt. A feltöltési sebesség az új díjcsomagoknál rendre 10, 20 és 22 Mbps.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Magyar Telekom szeptember elején megújított díjcsomagkínálata lényegében szakasztott ugyanezt kínálja, egyedül a legolcsóbb, Net S csomagnál különbözik a feltöltési sávszélesség (10 helyett 5 Mbps). A Telekom ugyanakkor jelenleg nagyságrendileg ugyanannyi xDSL-ügyféllel rendelkezik, mint ahányan EuroDOCSIS 3.0 alapú kábelneten és optikai hálózaton keresztül együttvéve használnak internetet, ezek az ügyfelek jóval szerényebb sávszélességet kapnak a technológia határaiból adódóan. Igaz, a cég FTTH-alapú hálózatán már elérhető szimmetrikus, mindkét irányba gibabites sebességet biztosító előfizetés is.

A UPC Magyarország az új díjcsomagok megjelenése mellett láthatóan nagyobb hangsúlyt fektet a Wi-Fi jel erősítésére. A powerline ethernet szabványra épülő WiFi booster csomagok elsősorban a nagyobb ingatlanokban élő családok számára segíthetnek abban, hogy a lakás minden pontján megfelelő sávszélességű Wi-Fi kapcsolat legyen elérhető, extra kábelezési munka nélkül.

A szolgáltatónál az internetes előfizetések mellett megújultak a tévés díjcsomagok is. Ez esetben értelemszerűen elsősorban a csatornakínálat bővült, így a szolgáltató immár maximum 148 tévécsatornát kínál az ügyfeleknek (ebből 33-at HD-ban). A Telekom legbővebb csatornaválasztékot kínáló díjcsomagjában jelenleg 147 adó érhető el, amiből 41-et HD-ban nézhetnek az előfizetők.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.