:

Szerző: Hlács Ferenc

2018. szeptember 10. 15:51

Kiállítást rendez az 50 éves NJSZT

A kiállítási darabok java része az eseményen lesz először megtekinthető.

Az 1968-ban alakult Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) kiállítással emlékezik meg fél évszázados történetéről. A tárlat az NJSZT missziójának megfelelően a „múlt értékeinek megőrzése”, a „jelenhez való alkalmazkodás” és a „jövő befolyásolása” témakörök legfontosabb mérföldköveit mutatja be.

A 14 tabló és számos tárgy és dokumentum legnagyobb része itt tekinthető meg először kiállításon, és azt teszi világossá, hogy az elmúlt fél évszázad nem volt hiábavaló, az NJSZT komoly értékekkel járult hozzá az informatikai kultúrához: sokszor társadalmi szintű változások kezdeményezője vagy segítője volt.

njszt

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az 1968-as, a magyar számítógépipar kezdetét jelentő szakkiállítási kiadványoktól az 1980-as években készült, korát megelőző, Commodore-64 által vezérelt robotkaron át az NJSZT idén, a nemzetközi ECDL Alapítványtól kapott, két rangos díjáig terjed a bemutatott ritkaságok sora.

Az időszaki kiállítás szeptember 17-től november elejéig látogatható az NJSZT Informatika Történeti Kiállításában (ITK) Szegeden, majd a tervek szerint Budapesten, később pedig az NJSZT több területi szervezeténél lesz megtekinthető. A megnyitó szeptember 17-én, 13:00-kor lesz az NJSZT ITK-ban (Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged, Kálvária sgt. 23.). A kiállítást Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója nyitja meg, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról