Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Március 31-ig early bird áron jelentkezhetsz 10 alkalmas, 30 órás online Angular és DevOps képzéseinkre!

Mától eltűnik a Musical.ly

Habók Lilla, 2018. augusztus 02. 11:48

Mától nevet vált a Musical.ly és beépül az Ázsiában népszerű TikTok alkalmazásba. Mindkét app anyacége a ByteDance, amely szeretné egy márka alatt kezelni a két hasonló videós közösségi oldalt.

Eltűnik az alkalmazások közül a fiatalok körében itthon is kiemelkedően népszerű Musical.ly, és a helyét a TikTok veszi át egy új frissítéssel - írja a Reuters. A váltás elméletileg már ma megtörténik, amelyből a felhasználók legfőképp a névváltást érzékelik, de a beállításaik, a videóik és az adatlapjuk változatlan marad. Egyetlen új funkció, hogy az app értesíteni fogja a fiatalokat, ha aznap már két órán át használták a szolgáltatást - hasonlóan a Facebook tegnap bejelentett kezdeményezéséhez a felhasználók "jólléte" érdekében.

Mindkét érintett videós alkalmazás a kínai ByteDance tulajdona, amely tavaly vásárolta fel a Musical.ly-t nagyjából 1 milliárd dollárért, és úgy látszik most a hasonló megoldásait egységes márka alá szeretné terelni, hogy a hirdetők felé könnyebben tudja népszerűsíteni azokat. A Musical.ly ugyan már négy éves és nagyjából 100 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik, főleg az Egyesült Államokban és Európában, többek közt hazánkban is nagyon sok rajongót tudhat magáénak. A 2016-ban alapított TikTok viszont felülmúlja a népszerűségét a világszerte (főleg Ázsiában) 500 milliót számláló tagságával - Kínában egyébként Douyin néven működik a megoldás.

musically_tiktok_play

Mindegyik alkalmazás a mobilos videós tartalmakra fókuszál, de míg a Musical.ly-nál a zenei videoklipek készítésén van a hangsúly, addig a TikTokkal bármilyen jellegű rövid videót lehet készíteni, akár művészeti előadásokat vagy stand upokat, majd effektekkel és matricákkal ellátni. "A TikTok az óra ketyegésének a hangja, a videós platform [tartalmainak] rövid természetére utal" - mondta Alex Zhu, a Musical.ly társalapítója és a TikTok egyik igazgatója. A két megoldással tehát a cég azt szeretné elérni, hogy a felhasználók rövid pillanatokat ragadjanak ki a hétköznapi életükből, a zenei és énekes videók mellett más jellegűeket is.

musically_tiktok_googleplay_velemenyek

A változás már tulajdonképpen az előző hónapban elkezdődött, mikor a Musical.ly-hez kapcsolódó élő streaming videók készítését támogató Livel.ly beépült a fő alkalmazásba, és el is tűnt az alkalmazásboltból. Ráadásul a vállalat akkor sem igazán értesítette előtte a felhasználóit, mint ahogy most sem. Most legalább a Musical.ly teljes eltűnése helyett csak az átváltozására lehet számítani, ami már látszik is például a Play Store-ban záporozó újabb értékelésekből. A magyar felhasználóknak a jelek szerint nem tetszik az új név, és néhányan problémákra is panaszkodnak, mint például belépési gondok vagy nem tudnak rákeresni új felhasználókra.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Április közepén 10 alkalmas, 30 órás online képzésekkel jelentkezünk, Modern front-end fejlesztés Angular alapokon és DevOps alapok: stabil szoftverfejlesztés és üzemeltetés a felhőben címmel.