Szerző: Gálffy Csaba

2018. július 9. 10:09

USB kulcsról is fut a Visual Studio Code

Rendkívül gyorsan iterálja kódszerkesztő alkalmazását a Microsoft, a Visual Studio Code friss havi kiadása érdekes újdonságokkal jött.

Június végén elkészült a Visual Code legfrissebb, 1.25-ös kiadása. A ritmus követi a szokásos havi frissítési ütemezést, most olyan újdonságokkal, mint a "hordozható mód", a rácsos nézet és rengeteg további apróság. Így néz ki, amikor egy fejlesztői eszköz a böngészők sebességével fejlődik.

Menetrend szerint

A Visual Studio Code alig néhány éve, 2015-ben jelent meg, de mára már fontos és népszerű kódszerkesztővé nőtte ki magát - a Stack Overflow legfrissebb felmérése szerint a fejlesztők körében ma ez a legnépszerűbb eszköz (34,9 százalékos használati rátával). A siker egyik oka, hogy a Microsoft fejlesztői és a közösség rendkívüli sebességgel építi a projektet, a havi kiadási ciklussal pedig gyakorlatilag az "örökzöld" böngészők mintájára folyamatosan friss tud maradni.

A 2018 júniusi kiadást a prog.hu vette észre, a múlt havi verzió a szokásos apróbb frissítések mellett ezúttal a "hordozható móddal tűnik ki. Ezt használva a VS Code minden konfigurációs és egyéb állományt a telepítési könyvtárba helyez, amely így könnyen mozgatható akár a számítógépen, akár számítógépek között - például USB-kulcson vagy hálózati megosztott mappában. A hordozható VS Code kiadás zip-állományként tölthető le Windows és Linux rendszerekre, macOS-re pedig alkalmazásként.

grid-layout

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Most egy alapos frissítést kapott a frontend is, a munkaterület berendezése némileg átalakult. Jön a rácsos nézet is, amellyel például 2x2-es területekre lehet osztani a képernyőt, ezzel párhuzamosan pedig a szerkesztőcsoportok (editor groups) is rugalmasabbá váltak. Apró újdonság, hogy üres területre húzva a fájlokat automatikusan megnyitja a VS Code.

A harmadik kiemelhető újdonság a "lebegő debugger" eszköztárat érinti, ennek viselkedését némileg átdolgozták a fejlesztők a visszajelzések alapján.

A változások további (hosszas) listája a VS Code kiadási oldalán meglepően olvasmányos formában, képekkel és animációkkal érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.