Szerző: Koi Tamás

2018. június 19. 11:53

Távozik a Telenor Magyarország első embere

A Telenor Magyarország jelenleg is zajló értékesítési folyamatának lezárása nem csak a cég eszköz- és ügyfélállományát érinti, hanem a teljes kollektívának is új munkáltatója lesz. Alexandra Reich vezérigazgató azonban marad a cégcsoportnál.

Rövidesen távozik a Telenor Magyarország éléről, egyben a több közép-kelet-európai Telenor-érdekeltséget magába foglaló klaszter vezetői pozíciójából Alexandra Reich - jelentette be a norvég távközlési multi. Reich távozását követően a Telenor thaiföldi érdekeltségét, a dtac-et irányítja majd, magyarországi utódját információink szerint rövidesen megnevezik.

Az osztrák származású vezető befektetési bankárként kezdte karrierjét, a távközlési szektorban tizenhét éve dolgozik. A Telenort megelőzően vezetői pozíciót töltött be egyebek mellett a VIAG Interkomnál, a T-Online Ausztriánál, a 3G Hutchisonnál vagy a Sunrise-nál. Reichre röviddel a kinevezését követően a Telenor cégcsoport közép-kelet-európai tevékenységének irányítását is rábízták.

Alexandra-Reich

Bár Alexandra Reich nem egészen két évet töltött a Telenor Magyarország élén, kis túlzással több, a cég működését, netán a piacot befolyásoló esemény történt vezetése alatt, mint az azt megelőző évtizedben. A vezető kinevezését követően szinte azonnal létszámleépítést jelentett be, pár hónappal később pedig bemutatta az első olyan tarifacsaládot hazánkban, mely korlátlan adatforgalmat biztosít minden konstrukcióban az előfizetők számára. Erre később mindkét versenytársnak muszáj volt reagálni, így ma már mindhárom szolgáltató kínálatában található ilyen tarifa, tarifaopció.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Telenor Magyarország teljesítménye részben az új portfóliónak köszönhetően jelentősen javult az év végére, így a tavalyi utolsó negyedévben az árbevétel éves összehasonlításban 7,2 százalékkal, 40,2 milliárd forintra nőtt, az EBITDA pedig 9,1 százalékkal, 11,027 milliárd forintra emelkedett. Ekkor tájt jött hideg zuhanyként a hír, hogy a Telenor csoport eladná közép-kelet-európai érdekeltségeit, majd március 21-én be is jelentette a norvég anyacég, hogy a cseh milliárdos Petr Kellner tulajdonában lévő PPF csoport lesz a vevő. A pénzügyi befektető mintegy 2,8 milliárd eurót fizet a Telenor kizárólagos tulajdonában álló magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatókért.

"A Telenor Magyarország jól teljesít a piacon, és folyamatosan arra törekszik, hogy minél inkább ügyfélközpontú és könnyen használható termékeket kínáljon. Meggyőződésünk, hogy folytatni tudjuk sikertörténetünket Magyarországon. A PPF Csoport világos célt tűzött ki távközlési portfóliója számára, és a Telenor közép- kelet-európai leányvállalatai kulcsszerepet játszanak ennek megvalósításában. Szeretném hangsúlyozni, hogy a tranzakció semmilyen hatással nem lesz ügyfeleinkre és helyi partnereinkre, és a továbbiakban is a megszokott módon folytatjuk üzleti működésünket. Változatlanul kiváló minőségű szolgáltatást és hálózati élményt nyújtunk ügyfeleinknek, nap mint nap" - nyilatkozta az értékesítés bejelentését követően Alexandra Reich.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.