Szerző: Habók Lilla

2018. június 4. 09:30

Döntőbe jutott a magyar fejlesztésű Eddie az Imagine Cupon

Sikerrel továbbjutott a régiós középdöntőből az Innobie csapat által fejlesztett Eddie oktatóalkalmazás. A következő cél a nemzetközi döntő.

A diákoknak szóló microsoftos Imagine Cup hazai elődöntőjét megnyerő Innobie és az általuk fejlesztett Eddie oktatóalkalmazás sikeresen túljutott a középdöntőn is - szerepel a Microsoft közleményében. A régiós megmérettetést idén először ékelte be a vállalat az országos döntő és a nemzetközi döntő közé, ahol a versenyzőknek Skype-on keresztül kellett előadniuk az ötleteiket. A csapat viszont jól vette az akadályt, úgyhogy képviselheti hazánkat a seattle-i döntőben.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az Eddie AR mobilalkalmazás a tanulási folyamatot szeretné hatékonyabbá és izgalmasabbá tenni a tankönyv képeit kiterjesztett valóságban megjelenítő appon keresztül, melyről itt írtunk bővebben. A megoldás egyediségét a csapat szerint főleg a saját 3D modellek használata jelenti, amellyel minden tankönyvi ábrához látványosan tudnak alkalmazkodni, például bemutatják a kémiai reakciókat vagy földrajzból modellezik a hegyeket. A céljuk, hogy a statikus 3D modelleken kívül minél inkább mozgó elemek jelenjenek meg a kiterjesztett valóságban, például a szív dobogjon és a bolygók keringjenek egymás körül. Az iskolai terjesztéshez viszont a csapat nem a diákoktól vagy a tanároktól szeretne pénzt kérni az üzleti modellje szerint, hanem a tankönyvkiadókkal kötne partnerséget.

Az ötlet a nemzetközi döntőben többek közt a görög csapat iCry2Talk fejlesztésével mérkőzik meg, amely jelfeldolgozási technikákkal és gépi tanulással segít a csecsemők sírást kiváltó okának megfejtésében, és az algoritmus szöveges instrukciókkal is támogatja a szülőket. Szintén a jelnyelv vizuális kódrendszerek automatizált fordítását használja ki a Moldovából pályázó Deafkit a siketek és a beszédképtelenek kommunikációs támogatásához. A romániai xVision pedig bármely testrészről képes a felvétel alapján orvosi szintű kezelési tervet felállítani, a Microsoft Azure mesterséges intelligencia alapú és gépi tanulást támogató megoldásaival.

Hogy melyik ötlet nyeri végül az idei Imagine Cupot, az a Sattle-ben nyáron megrendezett döntőben fog majd kiderülni. A győztes csapat 85 ezer dollár értékű Azure felhő-platform hozzáférésben részesül, valamint mentorálásban és az ötlet megvalósításának támogatásában.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról