Szerző: Gálffy Csaba

2018. június 1. 09:30

Ingyenes Cloud Platform képzést tart a Google

A hazai felhő-tortából is szeretne nagyobb szeletet hasítani a Google - és egyúttal jelezni, hogy arccal (és akár telefonszámmal is) jelen van a piacon. Ezt jelzi az új Cloud OnBoard képzés, amely egynapos gyorstalpaló a Google-féle Cloud Platformhoz, hogy a szakemberek is képbe kerüljenek.

Új eseménnyel jelentkezik itthon a Google, a Cloud OnBoard tréning a cég felhős portfóliójába nyújt betekintést. Az ingyenes esemény IT-igazgatóknak, rendszermérnököknek, üzemeltetőknek, fejlesztőknek, architekteknek szól, akik még nem igazodnak el a Google felhős kínálatában és első kézből ismerkednének meg annak egyedi jellemzőivel.

Az egész napos tréning áttekinti a Google Cloud Platform fontosabb elemeit, a virtuális gépektől a tárolómegoldásokig, a konténerektől az alkalmazások menedzsmentjéig. Fókuszt kap a GCP mint fejlesztői platform is, külön modul foglalkozik a felhős alkalmazások fejlesztésével és üzemeltetésével is.

Google Cloud Platform Products Generation Digital

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x)

November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x) November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

A Google hagyományosan nagyon erős az analitikában és az adatfeldolgozásban, a cég gyakorlatilag "feltalálta" a modern Big Datát. Nem véletlen, hogy erről is szó lesz a tréningen, a cég adatelemző és gépi tanulásos megoldásaiba is bele lehet majd kóstolni.

Ott lesz a hazai Google is!

Megtudtuk, hogy az eseményen tiszteletét teszi majd a Google budapesti termékmenedzsere is, Arató Zoltán. Ezt a csapatot nemrég a LogMeIntől vette át a keresőóriás, ezzel a lépéssel pedig Magyarországon már nem csak kommunikációs és értékesítői csapattal van jelen, hanem fejlesztőként is. A csapat a Xively tevékenységét viszi tovább, felhős backendet épít IoT megoldások számára - természetesen Google-alapokon.

Az ingyenes esemény június 19-én lesz a budapesti Marriott rendezvényhelyszínén. További részletek és regisztráció az esemény oldalán.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról