Szerző: Asztalos Olivér

2018. május 22. 09:30

Kisebb lesz a második generációs Surface Hub

A Microsoft irodai környezetbe szánt kijelző-számítógép hibride frissített dizájnt kap.

Valamivel több mint három év után megmutatta irodai környezetbe szánt kijelző-számítógép hibridjének második generációját a Microsoft. Az akár falra is aggatható Surface Hub 2 képátlóját kisebbre szabta a vállalat, a korábbi 55 vagy 84 hüvelykes opciók helyett már csak egyetlen kisebb, 50,5 hüvelykes méretet kínál a Surface Hub 2, amelynek felbontása "nagyobb mint 4K" (5K?). A képarány a Surface gépeknél megszokott 3:2, ugyanakkor újdonság, hogy méretes kijelző fekvő és álló módban egyaránt használható.

A nyilvánosságra hozott animációk alapján utóbbi két mód között dinamikusan, menet közben képes váltani nagyra nőtt tablet (Dynamic Rotation), amely mozgatható állványra, vagy megfelelő konzol segítségével akár falra is szerelhető. Utóbbi esetben akár több, legfeljebb négy darab Surface Hub 2 helyezhető egymás mellé (tiling), a rendszer képes egybefüggő kijelzőkén kezelni az így összeállított területet. Ennek minőségében kulcsszerepe van a kávának, amit a lehetőségekhez mérten meglehetősén vékonyra szabtak a Microsoft mérnökei. A kijelző természetesen érintésérzékeny, amely képességét többek között a készülékhez mellékelt, egyelőre nem részletezett tollal lehet kiaknázni.

surfacehub2

A Surface Hub 2 a felhasználó(k) azonosításához beépített ujjlenyomat-olvasót kapott, de a bemutató alapján egy (opcionális?) USB-C csatolós webkamera is kerülhet a gép oldalába, amely a Windows Hello segítségével ugyancsak alkalmas lehet a felhasználó azonosítására. Azt egyelőre nem tudni, hogy mindezen funkciónak milyen hardveres platformmal szolgálja ki a Microsoft, de vélhetően az Intel aktuális megoldása kerül a kijelzőpanel mögé egy középkategóriás GPU társaságában. A további részletekre valószínűleg már csak jövőre derül fény, a Microsoft ugyanis ekkor tervezi piacra dobni a második generációs Surface Hub-ot.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A vállalat egyébként még 2012 nyarán vásárolta fel a termék alapját szolgáltató Perceptive Pixel Inc. (PPI) nevű céget, mely addig nagyméretű multitouch képernyők kutatás-fejlesztésével és gyártásával foglalkozott. Már maga az akvizíció is egyértelmű üzenet volt a vállalati telekommunikációs, telekonferenciás és kollaborációs megoldások nagyájúja, a Cisco felé, nagyjából három évvel később pedig piacra került az első Surface Hub.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról