Szerző: Hlács Ferenc

2018. május 16. 13:30

Frissíti a Drive előfizetéseket és terméktámogatást is ad a Google

A Google One néven induló új előfizetési konstrukció még idén, globálisan élesedik. Felhizlalt Drive tárhelyek, családi fiókmegosztás és minden termékre kiterjedő támogatás érkezik.

Új tárhelykonstrukciót indít a Google, amelynek igazi erőssége nem is a megnövelt online tárterület, sokkal inkább a hozzá kapcsolódó támogatási szolgáltatás, amely a cég valamennyi termékére kiterjed.

A megoldás Google One névre hallgat, a vállalat ígérete szerint a következő hónapokban minden fizetős Drive fiók erre frissül majd - a változás egyedül a G Suite előfizetőket nem érinti. A Google One-nal a Drive-hoz és Gmailhez és a Google Photosban eredeti minőségben tárolt fotókhoz-videókhoz tartozó tárterületek konstrukciói kicsit átalakulnak, noha a 100 gigabájtos minimum és 30 terabájtos maximum megmarad. Az árazás belépőszinten nem sokat változik, a One-ban a 100 gigabájtos tárhelyért havi 2 dollárt kell kicsengetni, megjelenik ugyanakkor egy 200 gigabájtos opció is havi 3 dollárért, a 2 terabájtos pedig 10 dollárért lesz elérhető - aki jelenleg 1 terabájtos konstrukciót használ, annak a Google a One élesedésével ingyenesen duplázza meg tárhelyét. Az ingyenes, bárki számára elérhető 15 gigabájt tárhely változatlanul megmarad, a felsoroltaknál nagyobb előfizetések árazásáról a cég egyelőre nem közölt részleteket. A tárhely-előfizetések ráadásul már családon - netán ismerősi körön - belül megoszthatók lesznek, egy előfizetéshez akár öt további felhasználó is rendelhető, akik mind megkapják saját privát tárterületeiket, de egyetlen számlán osztoznak.

googone

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A szolgáltatás fontosabb újítása azonban, hogy a tárterület mellett terméktámogatást is tartalmaz, az előfizetők a keresőóriás ígérete szerint egy kattintással kapcsolatba léphetnek szakértőivel a termékeihez kapcsolódó problémák felmerülése esetén - nem chatbotokról van tehát szó, gond esetén a felhasználók valódi szakemberektől kérhetnek segítséget. Ilyen lehetőség eddig nem volt még a fizető ügyfelek számára sem, hasonló terméktámogatást a Google egyedül az üzleti G Suite felhasználóknak nyújtott. A Google One emellett egy sor további előnyt is hoz majd a cég termékeihez kapcsolódó extrák formájában, mint például a Google Play utalványok, sőt akár a Google keresőjében talált hotelekhez kapcsolódó árengedmények - a One előfizetéssel járó előnyök listáját a Google továbbá folyamatosan bővíti.

A Google One először az Egyesült Államokban élesedik, amelyet aztán több lépcsőben követnek majd további régiók, a cég szerint még év vége előtt lehet számítani a globális rajtra. A Drive előfizetőket a Google automatikusan áthelyezi az új konstrukcióba, amelyről emailben értesíti őket. A tárhely gyakorlati használatában a frissítés nem jelent változást, a Drive működése pontosan ugyanolyan marad, mint a One bevezetése előtt.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.