:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 18. 22:24

Az Intel keményen bírálja a Rambus-t

Az Intel legutolsó negyedéves eredményeinek kapcsán egy hosszabb cikk jelent meg a Financial Times magazinban. Az írás több helyen idézi Craig Barrett-et, az Intel jelenlegi vezérigazgatóját, aki nem éppen hízelgőleg nyilatkozik a Rambus-ról.

"Nagyon bíztunk a Rambus-ban, és ez nem jött be. Így visszagondolva nagy hiba volt egy olyan cégtől függővé tenni magunkat, amely a teljesítményünk gátja lehet."

A Rambus által indított szabadalmi perekkel kapcsolatban Barrett ennyit mondott:

"Azt hittük, olyan cég a partnerünk, aki a technológiai fejlesztésekre koncentrál, és nem arra utazik, hogy pénzt gyűjtsön be más vállalatoktól."

Azt hiszem ennek fényében már nyilvánvaló, hogy az Intel is totális bukásnak minősíti termékeinek Rambus-függővé tételét. Kíváncsian várjuk, hogyan tud majd kilábalni a cég jelenlegi hullámvölgyéből.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.