Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Hivatalos: bejelentkeztek a Telenorért

Koi Tamás, 2018. január 26. 15:48

Igaznak bizonyultak azok a múlt hétvégén felröppent pletykák, miszerint új tulajdonosa lehet a Telenor Csoport több kelet-európai - köztük a magyar - leányvállalatának. A cégcsoport ma délutáni sajtóközleménye megerősítette, valóban bejelentkezett egy vevő, az eladásról pedig még az első negyedévben megszülethet a döntés.

hirdetés

Még idén gazdát cserélhet a Telenor Magyarország, ezt immár hivatalosan is megerősítette a jelenlegi tulajdonos, a Telenor Csoport ma délutáni sajtóközleményében. A hírről először bolgár forrásból számoltak be a lapok a hét elején, bennfentes informátorok alapján kijelentve, hogy a cégcsoport több kelet-európai érdekeltsége, így a bolgár, a montenegrói, a szerb és a magyar leány egyszerre kerülhet eladósorba.

Ezt lényegében szóról-szóra megerősítette ma délután a norvég tulajdonos, bár a potenciális érdeklődő személyéről nem árult el részleteket. A cég szűkszavú kommünikéjében mindössze annyit közölt, hogy a részvényesi érdekeket szem előtt tartva értékeli az ajánlatot, és dönt a továbbiakról - még az első negyedévben. Az említett négy ország egyébként a Telenor Csoport éves bevételének 9 százalékát, EBITDA-jának pedig 8 százalékát adja, az előfizetői bázis pedig összesítve megközelíti a tízmillió főt.

Érdekesség, hogy a cégcsoport éppen ezen négy leányvállalat részvételével hozott létre tavaly egy kelet-közép-európai klasztert, melynek vezetője Alexandra Reich, a Telenor Magyarország ügyvezetője. A korábbi pletykák szerint a potenciális vevő egyelőre nem aktív a régióban, a jelenlegi tulajdonos pedig közölte, csak az ajánlat értékelését követően nevezi meg a potenciális vevőt.

Fontos, hogy a Telenor egy potenciális akvizíciót követően sem szünteti meg szolgáltatását, a most zajló folyamat pedig semmilyen módon nem befolyásolja a szolgáltató jelenlegi működését, valamint nem érinti annak munkavállalóit sem.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!