Szerző: Habók Lilla

2018. január 11. 14:43

Tömeges A/B-tesztek felé nyit az Optimizely

Nehezen számon tartható az Optimizely szerint, hogy mi volt a legutóbbi demo ötlet vagy milyen eredményekkel üzemel egy funkció A/B tesztje. A Program Management funkcióval követhetőek ezek a kísérletek.

Webes kísérletezések nyilvántartásához igyekszik az Optimizely segítséget nyújtani a mostantól nyilvánosan elérhető Program Management funkcióval. A megoldással a vállalatok könnyebben számon tarthatnak akár heti több száz vagy több ezer ötletet és próbálkozást is, mint például a "vásárold meg" gomb hozzáadása az oldalhoz, a Messenger megjelenítése vagy egy új keresési algoritmus tesztje.

Claire Vo termékmenedzser leírása szerint a különböző webes kísérletek priorizálása és a csapatok együttműködése a próbálkozások kapcsán "igazi kihívást jelent", és ehhez próbál az új funkció támogatást adni. Míg régebben egy-egy új funkció tesztelésére hónapok vagy évek álltak rendelkezésre, addig mostanában a cégek minden egyes funkciót, üzenetet vagy termékötletet azonnal a gyakorlatban szeretnének kipróbálni, és a jó eredményeket elérő megoldásokat élesben is bevezetni.

A Program Management alapját a vállalat által tavaly felvásárolt Experiment Engine adja, amelynek Vo volt az alapítója és ügyvezetője. A csapat a csatlakozást követően az alapjaitól újraépítette a terméket, és mélyebb integrációt hozott létre az Optimizely központi technológiájához kapcsolódóan.

Ennek következtében az új irányítópult felületén a vállalati felhasználók listákat készíthetnek a webes ötleteikről és a már folyamatban lévő kísérleteikről. Minden egyes újonnan felvett tételnek tartalmazni kell a dokumentációt, hogy a csapattagok megértsék, mit kell tesztelni és miért. Továbbá a csapattagok szavazhatnak, hogy mely elemek élvezzenek prioritást, mivel nem lehet minden egyes kísérletre egyformán nagy erőbefektetést fordítani, de a projektmenedzserek ettől függetlenül felülbírálhatják a javaslatokat.

optimizely_program_management_riport

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Miután egy kísérlet elkezdődött, a program folyamatosan frissíti az eredményekkel. A termékhez az Optimizely integrációt is létrehozott különböző kapcsolható eszközökkel, mint például az Asana. Ezenkívül a céges igazgatók nem csak egy-egy projekt működését követhetik nyomon, hanem összességében is látják a kísérletek számát a jelentésekben, és hogy ezek közül végül mennyi élesedett.

Így az Optimizely társalapítója és ügyvezetője, Dan Siroker szerint a cégek az eddigi Excel táblázatban vezetett listákat vagy post-it jegyzeteket válthatják ki egy informatikai rendszerrel, ami eredményesebb megoldás a korábbinál. A cég szerint nem csak azoknak a csapatoknak lehet hasznos a megoldás, amelyek már most több ezer kísérletet tartanak számon, hanem azoknak is, akik törekednek rá, hogy többet végezzenek.

Az árakról egyelőre nem található információ, de a cég blogbejegyzése alapján hamarosan feltűnik az új funkció az előfizetési csomagokban.

a címlapról