:

Szerző: Habók Lilla

2018. január 11. 14:43

Tömeges A/B-tesztek felé nyit az Optimizely

Nehezen számon tartható az Optimizely szerint, hogy mi volt a legutóbbi demo ötlet vagy milyen eredményekkel üzemel egy funkció A/B tesztje. A Program Management funkcióval követhetőek ezek a kísérletek.

Webes kísérletezések nyilvántartásához igyekszik az Optimizely segítséget nyújtani a mostantól nyilvánosan elérhető Program Management funkcióval. A megoldással a vállalatok könnyebben számon tarthatnak akár heti több száz vagy több ezer ötletet és próbálkozást is, mint például a "vásárold meg" gomb hozzáadása az oldalhoz, a Messenger megjelenítése vagy egy új keresési algoritmus tesztje.

Claire Vo termékmenedzser leírása szerint a különböző webes kísérletek priorizálása és a csapatok együttműködése a próbálkozások kapcsán "igazi kihívást jelent", és ehhez próbál az új funkció támogatást adni. Míg régebben egy-egy új funkció tesztelésére hónapok vagy évek álltak rendelkezésre, addig mostanában a cégek minden egyes funkciót, üzenetet vagy termékötletet azonnal a gyakorlatban szeretnének kipróbálni, és a jó eredményeket elérő megoldásokat élesben is bevezetni.

A Program Management alapját a vállalat által tavaly felvásárolt Experiment Engine adja, amelynek Vo volt az alapítója és ügyvezetője. A csapat a csatlakozást követően az alapjaitól újraépítette a terméket, és mélyebb integrációt hozott létre az Optimizely központi technológiájához kapcsolódóan.

Ennek következtében az új irányítópult felületén a vállalati felhasználók listákat készíthetnek a webes ötleteikről és a már folyamatban lévő kísérleteikről. Minden egyes újonnan felvett tételnek tartalmazni kell a dokumentációt, hogy a csapattagok megértsék, mit kell tesztelni és miért. Továbbá a csapattagok szavazhatnak, hogy mely elemek élvezzenek prioritást, mivel nem lehet minden egyes kísérletre egyformán nagy erőbefektetést fordítani, de a projektmenedzserek ettől függetlenül felülbírálhatják a javaslatokat.

optimizely_program_management_riport

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Miután egy kísérlet elkezdődött, a program folyamatosan frissíti az eredményekkel. A termékhez az Optimizely integrációt is létrehozott különböző kapcsolható eszközökkel, mint például az Asana. Ezenkívül a céges igazgatók nem csak egy-egy projekt működését követhetik nyomon, hanem összességében is látják a kísérletek számát a jelentésekben, és hogy ezek közül végül mennyi élesedett.

Így az Optimizely társalapítója és ügyvezetője, Dan Siroker szerint a cégek az eddigi Excel táblázatban vezetett listákat vagy post-it jegyzeteket válthatják ki egy informatikai rendszerrel, ami eredményesebb megoldás a korábbinál. A cég szerint nem csak azoknak a csapatoknak lehet hasznos a megoldás, amelyek már most több ezer kísérletet tartanak számon, hanem azoknak is, akik törekednek rá, hogy többet végezzenek.

Az árakról egyelőre nem található információ, de a cég blogbejegyzése alapján hamarosan feltűnik az új funkció az előfizetési csomagokban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.