:

Szerző: mz

2000. október 16. 21:46

Szürkeárnyalatú iPaq

A tájékozottabbak már régóta találgatták, vajon lesz-e a szürkeárnyalatú kijelzővel ellátott iPaq Pocket PC. A találgatásoknak vége szakadt, hiszen a cég honlapján már látható az új készülék, a H3100-as típus.
Rejtélyes, vajon a jellemzően színes kijelzős Windows CE készülékek körét miért bővíti a Compaq egy viszonylag gyengébb tudású géppel. Egy lehetséges választ sugall az, hogy Észak-Amerikában a készülék nem lesz elérhető - a gyártó talán a vékonyabb pénztárcájú vásárlókat célozza meg; amúgy is hiány van az LCD kijelzőkből.
Persze azért a megjelenítéstől eltekintve nem lépett vissza a Compaq, a kézikészülékben egy 206 MHz-es Intel StrongARM RISC processzor zakatol, a 15 árnyalattal dolgozó kijelző felbontása az átlagosnak mondható 240 x 320 pixel. A gépben 16 Mbyte RAM és ugyanennyi Flash ROM található.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.