Szerző: Habók Lilla

2017. november 8. 13:17

Megérkezett Twitteren a bővített karakterszám

Bevezette a Twitter a felemás visszhangot keltő karakterduplázást. A felhasználók félelme szerint terjengősebb üzenetek fognak készülni, és nehezebb lesz megtalálni az információt.

Széles körben elérhetővé tette a Twitter a 280-as karakterlimitet a korábbi 140 helyett, melyről egy blogbejegyzésben adott hírt. A kiterjesztés tesztelését szeptemberben kezdte a cég a felhasználóinak "egy számjegyű" százalékán, vagyis néhány millió twitterezőn, ha a legutóbbi pénzügyi negyedéves 330 milliós adatából indulunk ki. Két hónapja a vállalat azzal indokolta a döntést, hogy bizonyos nyelveken nehezebb a gondolatok rövid kifejezése mint más nyelveken, és ezért szeretné a rövid mezők miatt aggódó új felhasználóknak elgördíteni ezt az akadályt az útjából.

Úgyhogy a karakterbővítést végül a legtöbb régióban bevezették a közösségi oldal fejlesztői, kivéve Japánban, Kínában és Koreában, ahol a korábbi megállapítás szerint egyszerűbb a kisebb karakterszámmal is leírni a gondolatokat - a probléma feltárásáról és a megoldás kitalálásáról külön bejegyzésekben írtak a fejlesztők. Az ötletet a felhasználók vegyes érzésekkel fogadták, mivel a 140 karakter tette népszerűvé az oldalt a tartalmas megfogalmazásokkal. Többen attól tartottak, hogy így a felület átláthatatlan lesz, és az információk elvesznek a terjedelmes szövegekben. Többe közt ezeket a félelmeket igyekezett eloszlatni a vállalat az új közleményben.

A cég mérései szerint a tesztelt felhasználók csoportjából mindössze 1 százalék érte el a 280-as határt, és csak 5 százalék ment a korábbi 140-es limit fölé, míg régebben a felhasználók 9 százalékának okozott gondot a korlát az adatok szerint. Legfőképp a bevezetés elején mutatkozott a karakterszám megugrása, mikor a felhasználók kísérleteztek az új keretekkel, például karakterekből kirakott (ASCII) képekkel. Később azonban visszaállt a rend, és a twitterezők jellemzően visszatértek a rövid üzenetekhez a vállalat megfigyelése szerint - ezek alapján viszont kérdéses, hogy miért volt egyáltalán értelme a bevezetésnek.

twitter_280karakter_ironia

Egy felhasználó szemléltette a bejelentésen, hogyan lehet ugyanazt a gondolatot kevesebb karakterrel leírni

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Egy hangulatelemzéssel foglalkozó kutatócég, a Crimson Hexagon 2,7 millió vonatkozó tweetet elemző adatai szerint a véleménykifejezők 63 százaléka értékelte negatívan a Twitter döntését és csak 37 százaléka pozitívan. Bár a jelentés hozzátette, hogy szeptember vége és november eleje közt eleve a negatív üzenetek megugrása volt tapasztalható, idézi a TechCrunch. Egy másik felmérés pedig arról számolt be, hogy több amerikai tartotta pozitívnak a változást mint negatívnak, de a legtöbbnek egyáltalán nem volt róla véleménye.

Néhány apróbb dolog kifejezetten bosszúságot okoz a felhasználóknak az új tapasztalatok alapján, mint például a körcikk alakú számláló a korábbi számalapú megjelenítés helyett - bár az utolsó 20 karakternél most is megjelenik a visszaszámolás. A Twitterre ráépülő szolgáltatások pedig még nem mind tudták lekövetni a változást, mint például a Buffer közösségi média kezelő platform sem. A változás melletti és elleni érvek bővebben a #twitter280 címkével követhetőek Twitteren.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.