Szerző: Hlács Ferenc

2017. november 7. 15:15

Láthatáron az 1app fejlesztőverseny

A BME és a NISZ Zrt. közös appfejlesztő versenyére jövő február 20-ig lehet nevezni.

Közeleg a legújabb 1app, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a NISZ Zrt. közös alkalmazásfejlesztői versenye. A megmérettetés szervezői olyan mobilalkalmazásokat várnak, amelyek az okosvárosok lakóit veszik célba, és nyújtanak számukra hasznos szolgáltatásokat.

A versenyre egyéni indulók és kétfős csapatok nevezhetnek, az általuk fejlesztett, natív vagy külső keretrendszer segítségével létrehozott alkalmazások pedig lehetnek akár információs, bejelentő, az ügyintézést segítő szoftverek éppúgy, mint szabadidős, közösségszervező vagy játékra hívó appok. A verseny ötletgazdái nem feltétlenül nagy üzleti sikerrel kecsegtető termékeket keresnek, az elsődleges szempont, hogy azok segítsék a felhasználókat aktív polgárrá válni a digitális térben.

1app

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az 1app nevezési határideje 2018. február 20-a. A jelentkezőknek eddig kell regisztrálniuk a verseny kapcsolódó weboldalán, illetve ugyanitt tudják feltölteni az alkalmazás elérhetőségét, rövid leírását, valamint a forráskódot. A beérkezett pályamunkákat a NISZ Zrt. és a BME Mobil Innovációs Központjának szakértői értékelik. A pontozás során a zsűri az alkalmazások egyedisége mellett az általuk nyújtott felhasználói élményt, a dizájnt, valamint a forráskód és a dokumentáció minőségét értékeli.

A verseny dobogósai 500, 300, illetve 150 ezer forintos pénzdíjat, valamint a szervezők és támogatók termékeiből összeállított ajándékcsomagokat vehetnek át. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadót várhatóan február végén rendezik meg. A versenykiírás és a részletes szabályok megtalálhatók a http://1app.mik.bme.hu honlapon.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról