Szerző: Hlács Ferenc

2017. november 7. 15:15

Láthatáron az 1app fejlesztőverseny

A BME és a NISZ Zrt. közös appfejlesztő versenyére jövő február 20-ig lehet nevezni.

Közeleg a legújabb 1app, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a NISZ Zrt. közös alkalmazásfejlesztői versenye. A megmérettetés szervezői olyan mobilalkalmazásokat várnak, amelyek az okosvárosok lakóit veszik célba, és nyújtanak számukra hasznos szolgáltatásokat.

A versenyre egyéni indulók és kétfős csapatok nevezhetnek, az általuk fejlesztett, natív vagy külső keretrendszer segítségével létrehozott alkalmazások pedig lehetnek akár információs, bejelentő, az ügyintézést segítő szoftverek éppúgy, mint szabadidős, közösségszervező vagy játékra hívó appok. A verseny ötletgazdái nem feltétlenül nagy üzleti sikerrel kecsegtető termékeket keresnek, az elsődleges szempont, hogy azok segítsék a felhasználókat aktív polgárrá válni a digitális térben.

1app

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az 1app nevezési határideje 2018. február 20-a. A jelentkezőknek eddig kell regisztrálniuk a verseny kapcsolódó weboldalán, illetve ugyanitt tudják feltölteni az alkalmazás elérhetőségét, rövid leírását, valamint a forráskódot. A beérkezett pályamunkákat a NISZ Zrt. és a BME Mobil Innovációs Központjának szakértői értékelik. A pontozás során a zsűri az alkalmazások egyedisége mellett az általuk nyújtott felhasználói élményt, a dizájnt, valamint a forráskód és a dokumentáció minőségét értékeli.

A verseny dobogósai 500, 300, illetve 150 ezer forintos pénzdíjat, valamint a szervezők és támogatók termékeiből összeállított ajándékcsomagokat vehetnek át. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadót várhatóan február végén rendezik meg. A versenykiírás és a részletes szabályok megtalálhatók a http://1app.mik.bme.hu honlapon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról