Szerző: Habók Lilla

2017. október 25. 10:53

Bővítményekkel marasztalná a Gmail a céges dolgozókat

A különböző kollaborációs eszközök terjedésére adott válaszként a Gmail a bővítményekkel hozakodott elő, amellyel "el se kell mozdulni a felületről", hogy a felhasználó elintézze a feladatait.

Minden teendőt egy helyről, a Gmailből szeretne elérhetővé tenni a Google az add-on szolgáltatás elindításával. "Képzeld el, hogy minden feladatot közvetlenül a postafiókodból tudsz befejezni a folyamat megszakítása nélkül". - jegyzi meg a közlemény. A Google célja, hogy a felhasználók, főleg az irodai dolgozók továbbra is a levelezést használják az elsődleges csatornaként a chat- és egyéb kollaborációs programok helyett. Ehhez viszont olyan partnerekre is szükség van, akik az integrációt biztosítják a levelezőrendszerhez

Korábban a Google a fejlesztőknek szóló előnézetként elérhetővé tette a kiegészítőkhöz szükséges eszközöket. Azóta a partnerek letölthető Gmail-bővítményeket fejlesztettek az Asanához, amellyel a levelekből kigyűjtött információk követhető feladatokká alakíthatók a szolgáltatásban. Ehhez hasonlóan a Trellóban teendőket lehet létrehozni, a megoldás az emailből automatikusan kiolvassa a tárgyat és a szövegezést, amit kártya formátumúvá alakít, így már csak egy kattintás az elmentése Trellóba. Továbbá létrejött még például a fejvadászatot, a számlaküldést, a hanghívást vagy a névjegyek elmentését segítő eszköz is, de ezek közül nem mindegyik érhető el a világon mindenhol. Ezenkívül készül a DocuSign integráció, amellyel a szerződések és más dokumentumok aláírását lehet majd végrehajtani Gmailen keresztül.

gmail_bovitmenyek

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A G Suite és a Gmail felhasználók a G Suite piactérről tölthetik le az elérhető bővítményeket. Nincs szükség a program külön installálására, hanem csak a böngészőben a kiválasztott add-onok telepítésére. Az új funkció egyaránt működik Androidon, személyes Gmailen és az irodai G Suite fiókokon keresztül. Egy-egy bővítmény telepítése után az minden eszközön automatikusan elérhetővé válik.

A jövőben várhatóan a Google még tovább bővíti a Gmailből elérhető bővítmények körét népszerű és kevésbé ismert szolgáltatásokkal egyaránt. Az email jellemzően a vállalatok egyik alapvető kommunikációs formája, de videós és egyéb csevegőplatformok elterjedésével elkezdték megkérdőjelezni hatékonyságát. A Gmail részéről egy ésszerű lépésnek tűnik a bővítmények fejlesztési és telepítési lehetősége, sőt meglepő, hogy csak most kezdi bevezetni a keresőóriás ezt a lehetőséget.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról