Szerző: Asztalos Olivér

2017. október 16. 11:00

Megszabadul néhány száz dolgozójától a Tesla

A cég szerint csak a gyengébben teljesítő alkalmazottaknak kell menniük.

HIRDETÉS

Elbocsátja alkalmazottainak 1-2 százalékát a Tesla, a San Jose Mercury News információi szerint a lépés 400-700 főt érint, elsősorban az adminisztrációs és értékesítési területeken. Az autógyártó rövid közleménye szerint ugyanakkor szó sincs leépítésről, a kirúgások hátterében az érintettek éves értékelése áll, amely alapján a Tesla igyekszik megszabadulni gyengébben teljesítő alkalmazottaitól. A vállalat hozzáteszi, hogy ennek megfelelően világszinten folytatják a toborzást, azaz a felszabadult pozíciókat fel szeretné tölteni a cég. Erre óriási szükség lenne, hisz a Tesla így sem győzi kiszolgálni az igényeket.

Az elbocsátásokkal kapcsolatban az Ars Technica is megkereste a céget, amelyre reagálva az autógyártó elmondta, hogy a legtöbb nagyvállalathoz hasonlóan a Tesla is végez éves teljesítményértékelést. Ez alapján a leggyengébben teljesítő rétegtől megválnak, helyükre pedig új embereket vesznek fel. Ezzel párhuzamosan a legjobban teljesítők elismerést és jutalmat kapnak, így ösztönözve az alkalmazottakat arra, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból.

A Tesla elképzelései szerint ezzel javítani lehet a vállalaton belüli morált, azonban az Ars Technica állítása alapján az alkalmazottak egy része ellenkezően látja a gyakorlat hatásait. Ez a fajta szigorú megközelítés ugyanis kontraproduktív lehet, tehát ronthatja a morált. Emiatt ugyanis könnyen kialakul a cégen belüli versengés, amely maga után hozza a kooperáció leépülését, ezzel együtt pedig a munkakapcsolatok romlását. Önmagában már az éves értékelés intézménye is vitatott, célszerű sűrűbb, például legalább negyedéves értékelést alkalmazni, amennyiben pedig a dolgozó kvázi menthetetlennek bizonyul, célszerű minél hamarabb útilaput kötni a talpára, nem kivárni az éves értékelést.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Arról már régóta lehet tudni, hogy a Tesla meglehetősen komoly elvárásokat támaszt munkavállalóival szemben. Ez minden bizonnyal összefügg Elon Musk munkamoráljával és az autópiac igényivel. A hírek szerint utóbbit továbbra is nehezen tudja kielégíteni a cég, a néhány hónapja gyártásba került Model 3 termelése kifejezetten rosszul halad. Musk korábbi tervei szerint a harmadik negyedévig 1600 darab autót akart legyártatni, amelynek végül csak töredéke, 260 darab jött össze.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 06:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.