Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Alapkövetelmény lett a DevOps ismerete a fejlesztők számára?

A Tresorit az év innovációja az IVSZ-nél

Hlács Ferenc, 2017. szeptember 18. 12:14

Idén 4+1 díjat osztottak ki a 24. IVSZ MENTA konferencián.

hirdetés

Idén sem maradtak elismerés nélkül az év IKT-teljesítményei, az idei évben az IVSZ 4+1 kategóriában osztott ki díjakat. A szokásos az év IKT menedzsere, az év IKT innovációja és a digitális oktatás nagykövete díj mellett  év IKT-projektje díj is ott volt a palettán, egy posztumusz különdíjjal egyetemben. A díjátadó helyszíne a Sárváron rendezett, 24. IVSZ MENTA konferencia volt.

Az év IKT-menedzsere Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezetője lett; az év IKT innovációja a Tresorité, IKT-projektje a NAV e-SZJA rendszere; a digitális oktatás nagykövete Dr. Jakab László, a BME dékánja. Posztumusz különdíjat kapott a közelmúltban elhunyt Rónai Balázs, az Abesse korábbi vezérigazgatója.

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a díjátadó gálán tartott beszédében elmondta: „Ma azok a cégek sikeresek, akik keresik a változást, célokkal, vízióval rendelkeznek. Az IVSZ is ezeknek a cégeknek tud leginkább segíteni, hiszen új kapukat nyit meg, új ösvényeket vág. Az Ipar 4.0 programok fejlesztésében és kivitelezésében is kulcsszerepünk van, de az oktatási területen sem álltunk meg. A korábbi években kijelöltük az irányt és most dolgozunk azon, hogy meg is valósulhasson az informatikai képzés erősítése és a digitális oktatási módszertanok elterjesztése. Továbbá a BME-n keresztül létrejön a régóta várt IoT kompetencia központ, ami a kis és középvállalkozások kibontakozását hivatott segíteni. De ez is csak néhány példa.”

Az elnök hozzátette, a változások korszakában már nem számít meglepetésnek az sem, hogy az idei Gyurós-díj év informatikai menedzserének pályázóiból 5-ből 4 nem IT vállalattól jelentkezett. Az innovációk is zömében a digitalizációt kritikus eszközként használják.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A DevOps alapjaiban változtatja meg a fejlesztői kultúrát.