Szerző: Ady Krisztián

2000. október 14. 02:35

Az FMD révbe ér

[ DVD2000 ] A Constellation 3D Inc. FMD technológiáját demonstrálja egyik bemutatóján. Az eseményre novemberben, New Yorkban kerül sor, a Miramax Films által biztosított Bounce Digital Cinema formátumú változata lesz műsoron, melyet műholdas átvitellel közvetítenek. A Digital Cinema formátum lényege, hogy a filmet nem hagyományos 35 mm-es filmen, hanem egy nagy kapacitású digitális hordozón tárolják - ilyen az FMD is. A formátum az az adattárolás területén is robbanásszerű változást fog okozni: az első generációs FMD lemezek CD méretűek lesznek és 50-140 Gb-ot képesek tárolni.

[DVD2000] A Constellation 3D Inc. FMD technológiáját demonstrálja egyik bemutatóján. Az eseményre novemberben, New Yorkban kerül sor, a Miramax Films által biztosított Bounce Digital Cinema formátumú változata lesz műsoron, melyet műholdas átvitellel közvetítenek. A Digital Cinema formátum lényege, hogy a filmet nem hagyományos 35 mm-es filmen, hanem egy nagy kapacitású digitális hordozón tárolják - ilyen az FMD is. A formátum az az adattárolás területén is robbanásszerű változást fog okozni: az első generációs FMD lemezek CD méretűek lesznek és 50-140 Gb-ot képesek tárolni.
a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.