Szerző: Habók Lilla

2017. augusztus 29. 15:57

Hamarosan bezár a Nintendo Miiverse közösségi hálója

November elejétől a Miiverse tagjai kénytelenek lesznek más közösségi oldalakon megosztani a játékokkal kapcsolatos tapasztalataikat, kérdéseiket és élményeiket, mivel a Miiverse nem fog tovább működni egyik platformon sem.

Véget vet a Miiverse platformnak japán idő szerint november 8-án a Nintendo, és ezzel együtt a Wii U chatapp és a TVii televíziós szolgáltatás is búcsúzik - hívja fel a figyelmet a The Verge. A cég bejelentésének japán nyelvű szövege nem teszi teljesen egyértelművé, hogy a szolgáltatás a többi régióban is megszűnik-e Japánon kívül, de a Miiverse oldalán közzétett bejelentésből erre lehet következtetni.

A Miiverse közösségi szolgáltatása 2012-ben debütált a Wii U konzolon, majd később 3DS-en is megjelent. A felhasználók játékélményeikről oszthattak meg képernyőképeket, szöveges bejegyzéseket vagy akár rajzokat. Továbbá a platformon tippeket adhattak és kérdéseket is feltehettek az egyes játékokkal kapcsolatban, akár a közös hírfolyamban vagy privát üzenetben. Az aktivitásról ugyan nincs statisztika, de a jelek szerint voltak rajongói, és a cég is törekedett a szolgáltatás fejlesztésére. 2013-tól nem csak konzolokon, hanem PC-ről és mobilokról is lehetett követni a bejegyzéseket, 2015-ben pedig a közösségi oldal nagyobb felületi átalakuláson esett át.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

November elején azonban a szolgáltatás egyaránt lehúzza a rolót a Wii U-n és Nintendo 3DS-en, valamint az asztali gépről és okos eszközökről elérhető formájában. Ezenkívül a Miiverse bejegyzései nem fognak megjelenni a Wii U Wara Wara Plázán, és a bejelentés több olyan játékot is érint, amelyek valamilyen kapcsolatban álltak a platformmal, például a Mario Kart 8-ból nem lehet többé videókat közzétenni a közösségi hálón keresztül, az Art Academy Homes Studióval készült alkotásokat nem lehet ezt követően megosztani az oldalon. Japánban összesen hetven Wii U játékot és húsz 3DS játékot fog érinteni a változás a Kotaku információi szerint.

A felhasználók az eddigi visszajelzések szerint csalódottak a Nintendo döntése miatt, mivel úgy látják, hogy nem kapnak megfelelő alternatívát a közösség további működéséhez. Többek szerint jó megoldás lett volna, ha a Miiverse a weben folytatódhat, és csak a konzolos verziók megszüntetésére kerül sor. A bezárás ugyanis vélhetően azzal áll kapcsolatban, hogy a közelgő Switch konzol már nem támogatja a Miiverse-t és egyúttal a StreetPassnek is búcsút lehet inteni. A The Verge meglátása szerint a Splatoon 2 válthatja fel a Miiverse funkcióit, amellyel szintén készíthetnek rajzokat a felhasználók, és megoszthatják azokat egymással privát üzenetben vagy a játékon belül.

A döntés viszont nem érte teljesen váratlanul a közösség tagjait, mivel hasonló lépésre lehetett számítani, mióta januárban kiderült, hogy a Switch nem fogja támogatni a Miiverse-t. A zárást követően még "limitált ideig" a felhasználók letölthetik majd az oldalról a korábbi bejegyzéseiket és képernyőmentéseiket, ha rendelkeznek Nintendo felhasználói fiókkal és kapcsolódó Nindento Network ID-val.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról