Szerző: bzd

2000. október 13. 21:11

Az ASUS A7V és a RAID

Akit a Teremtő nem áldott meg buherátori vénával, az jobban teszi, ha ezt a hírt végig sem olvassa, ugyanis az ilyen téren prűdebbeknek biztosan égnek áll majd a hajuk attól, ami most következik...
Azt szerintem szinte mindenki tudja, hogy az ASUS A7V összesen 8 IDE eszközt képest kezelni az intergált Promise ATA100 vezérlőnek köszönhetően. Ezzel a chippel csak az az aprócska gond van, hogy elvileg nem képes az otthoni PC-k piacán manapság egyre népszerűbbé váló RAID funkciók ellátására, szemben például a nagy vetélytárs Abit KT7 HPT 370-es ATA 100 & RAID vezérlőjével. Ha szükségét érzed a RAID funkciók kihasználásának (és természetesen rendelkezel a megfelelő műszaki háttérrel), akkor sem kell az A7V helyett a KT7-et választanod, elég egyet forrasztani és egy kicsit belepiszkálni a BIOS-ba, valamint a Promise chip meghajtóprogramjába... Nem kell megijedni, nem olyan bonyolult. Ha felcsigázott a dolog, akkor egy könnyen érthető, részletes útmutató vár téged a Tweak Hardware cikkében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról