Szerző: Ady Krisztián

2000. október 13. 20:17

Fuji FinePix 4900 Zoom teszt

A Fuji kameráját a imaging-resource.com teszt elte. Ami miatt kiemelném a kamerát a többi közül, az a szokatlanul magas optikai zoom-ja, ez elég ritka manapság. Talán nem véletlenül van a nevében is ez a szó, akár 6x-os nagyítást is választhatunk!

A Fuji kameráját a imaging-resource.com tesztelte. Ami miatt kiemelném a kamerát a többi közül, az a szokatlanul magas optikai zoom-ja, ez elég ritka manapság. Talán nem véletlenül van a nevében is ez a szó, akár 6x-os nagyítást is választhatunk!
Furcsa módon a felbontás növekedésével párhuzamosan építették le a fényképezőgépek gyártói az optikai zoom méretét. Jó öreg JVC kamerámon még 10x-es nagyítást tudok alkalmazni, ám a mai készülékek általában (jó esetben) maximum 3x-ost tudnak. A digitális zoom nem az igazi, ugye ebben mindenki egyetért.
A teszt igazán átfogó, rengeteg nagy képpel párosítva. Az alap adatokon kívül a készülék minden képességéről átfogó képet kaphatunk, még az egyes gombok funkcióit is hosszan taglalja a cikkíró.

Update: Zsozso volt oly kedves, és felvilágosított: a zoom csökkentésének technikai okai vannak. Talán éppen ezért még különlegesebb ez a kamera..:)
a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.