Szerző: Habók Lilla

2017. augusztus 17. 12:42

Kérdezz-felelek funkció indul Google Mapsen

Bárki kérdezhet vagy válaszolhat korábban feltett kérdésekre a Google Mapsen vagy a keresőn belül a térképes adatlapokhoz kapcsolódóan. A cég ezzel próbálja a kommunikációt növelni a felhasználók, valamint a tulajdonosok és a látogatók között.

Újabb funkciót vezetett be a Google Maps és a Google kereső, amellyel a felhasználók kérdéseket tehetnek fel egymásnak vagy például éttermek esetében a hely tulajdonosának - írja a vállalat közleménye. Ez egyfajta gyakori kérdések megoldássá válhat az alkalmazáson belül, ha idővel a látogatók elég kérdést tesznek fel, és arra megfelelő számú válasz is érkezik. A cég ezzel szeretné elérni, hogy még több felhasználók által generált tartalom legyen a felületen, amelyen keresztül a résztvevők interakcióba is léphetnek egymással. A Google Mapsen az eddigi Local Guides (magyarul Helyi Idegenvezető) funkciók, úgy mint az adatlapok szerkesztése, a fényképek feltöltése vagy a kérdések megválaszolása ugyanis inkább egyoldalú tevékenységek voltak, amelyeknek eredményét más felhasználók csak passzívan tekinthették meg.

A kérdezés lehetőségét biztosító dobozt és a korábbi kérdéseket a keresőfelületen a helyszínek találatainál vagy a Google Mapsen az adatlapokon belül - a szöveges információk és a fényképek között - lehet majd megtalálni. Maga a kérdezés folyamata nagyon egyszerű, a "közösség megkérdezése" feliratú dobozban lehet elkezdeni a szöveg begépelését, majd később azt szerkeszteni vagy törölni is lehet. Minden korábbi kérdésre válaszolhatnak más felhasználók és hasznosnak is jelölhetik, így befolyásolhatják, hogy a kérdés a listában előrébb kerüljön. A kérdés feltevői pedig értesítést kapnak, ha valaki választ adott nekik. Arról egyelőre viszont nem lehet tudni, hogy a Google hogyan tervezi a moderálást akár az irreleváns kérdések vagy válaszok esetében - veti fel a TechCrunch.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Érdekes lesz majd azt is látni, hogy a cégek hogyan fogják igénybe venni az új funkciót, bár Magyarországon egyelőre nem túl sok helynél tapasztalható aktivitás a térképes adatlapján. A Google a közlemény alapján bátorítja a cégeket arra, hogy a felületen egy gyakran ismételt kérdések szekciót alakítsanak ki a hozzájuk intézett kérdésekből. Továbbá a helyek tulajdonosai minden egyes feltett kérdésről értesítést fognak kapni a szolgáltatáson belül, hogy fontosabb esetekben azonnal reagálhassanak.

Az eddigi tapasztalatok szerint a kérdezésért egyelőre nem jár pont a Helyi Idegenvezetői pontrendszerben, bár elképzelhető, hogy ez a jövőben változik. A válaszadásért viszont 3 pontot kapnak a felhasználók, jelenleg akkor is, ha a saját kérdésükre adtak feleletet. A Local Guides az a pontgyűjtő program, amelyben bizonyos szintek felett a résztvevők ingyenesen vagy kedvezményesen vehetnek igénybe szolgáltatásokat - a jelenlegi akcióban például a 4. szint feletti idegenvezetők három hónapos ingyenes Google Play Music előfizetéshez juthattak hozzá.

A kérdés-válasz funkció a jelek szerint már elérhető a magyar nyelvű Google Maps változatban is, de elképzelhető, hogy csak magasabb szintű helyi idegenvezetők számára, akik a program részeként előbb kapják az újdonságokat - a keresőben viszont ez esetben sem látszik a kiegészítés. A napokban az androidos Google Maps felhasználók fogják tapasztalni a kérdezés és válaszadás lehetőségét, de az iOS-es változatról egyelőre nem lehet tudni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról