:

Szerző: mz

2000. október 12. 20:23

A Hewlett-Packard egymilliárd dollárt szán elmaradott területek informatikai fejlesztésére

[Cnet] A Hewlett-Packard saját bevallása szerint programot indít, melynek célja az Internet eljuttatása a vidéki szegényekhez a fejlődő országokban. A cél érdekében a cég egymilliárd dollárt költ termékekre és szolgáltatásokra.

[Cnet] A Hewlett-Packard saját bevallása szerint programot indít, melynek célja az Internet eljuttatása a vidéki szegényekhez a fejlődő országokban. A cél érdekében a cég egymilliárd dollárt költ termékekre és szolgáltatásokra.

A hp a hírek szerint több állam kormányával tárgyal Afrikában, Dél-Amerikában, és már megkezdte a partnerek felkutatását a vidéki közösségekben. A vidékiek többek közt egészségügyi szolgáltatásokhoz, on-line munkalehetőségekhez juthatnak. Természetesen a hp-t nemcsak a jó szíve vezérli: a kezdeményezés révén új piacokat nyithat meg saját termékei, számítógépek, nyomtatók és egyéb készülékek számára.

Jelenleg a világ hatmilliárd lakója közül csak kb. 450 millió rendelkezik web eléréssel. A cég szerint a jelenlegi technikákkal további nagyjából egymilliárd embert lehet elérni - többet nem. A hp tehát valóban világméretű piacot szeretne létrehozni.

A hp nemcsak a meglévő készülékeket próbálja meg "rásózni" az újonnan megcélzott közönségre, de új termékeket is fejleszt a sajátos igényekhez igazodva. Egy Costa Rica-i szervezet például a hp-vel együttműködve fejleszt olyan telecentereket, melyek napelemekkel működő számítógépeket és nagysebességű Internet-kapcsolatot biztosítanak. Hamarosan hasonló központ jöhet létre Bangladeshben is.

A hp a programmal párhuzamosan igyekszik bővíteni az elérhető szolgáltatások skáláját is. Elsősorban egészségügyi szolgáltatásokra, távoktatásra és távmunkára lehet szükség - például Indiában olyan megdöbbentő projekten dolgoznak, mely szerint az amerikai felhasználóknak indiai szakemberek nyújtanának technikai segítséget számítógépük használatához. Az Internet révén a helyi művészeti alkotások, jellegzetes termékek eladására is kényelmesebb lehetőség adódhat a jövőben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.