Szerző: Habók Lilla

2017. július 14. 15:14

Bármilyen fájl küldhető WhatsAppon

Korábban csak PDF-et és más szöveges dokumentumokat lehetett megosztani WhatsAppon keresztül, most viszont egy új frissítéssel már minden küldhető a felületen, köztük például APK fájlok is.

Mostantól bármilyen fájlformátum megosztható WhatsAppon keresztül - figyelt fel rá az Engadget. A fájlmegosztás lehetőségét mindössze tavaly év elején vezette be a Facebook leánycége, de akkor még csak a PDF és más szövegalapú fájlokat lehetett megosztani, köztük .doc, .txt., .csv és .xls dokumentumokat. A legújabb frissítéssel azonban lehetőség nyílik például .jpg, .apk vagy .zip kiterjesztés elküldésére is az üzenetküldő rendszeren keresztül.

A fejlesztők néhány hete tesztelik a megoldást, a WABetaInfo június végén számolt be róla, hogy az iOS felhasználók közül néhányan a videostream funkcióinak javításával együtt a fájlmegosztás lehetőségét is megkapták. A napokban sorban elkezdett megérkezni a szerver oldali frissítés minden Android és iOS felhasználóhoz, a teljes elterjedése még pár napba telhet a már több mint egymilliárd felhasználót számláló közösségben.

Az új frissítés után bármilyen fájl megosztható az üzenetek küldői között, viszont a méret korlátos, az XDA megfigyelése szerint maximum 100 megabájt küldhető Androidon, 128 megabájt iOS-en és csak 64 megabájt a webes kliensen keresztül, de az ezek közötti különbség indoka nem ismert. Néhány hozzászóló Redditen viszont azt aggályosnak tartja, hogy az APK küldési lehetőséggel a malware-ek terjedésének üteme is megnő majd.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Emellett további kisebb újdonságok is megjelentek a felületen, úgy mint a legutóbbi fotók és videók megjelenítése a galériából vagy az elküldött képek lekicsinyítésének megszüntetése. Továbbá ha a felhasználó egyszerre több fotót küld, akkor azt az app összerendezi egy üzenetbe. Ezenkívül a chatüzenetek szövegeit szerkeszteni is lehet, a kifejezések kijelölése után a félkövér, dőlt vagy áthúzott ikonokhoz tartozó funkciókkal.

A WhatsAppnak nem célja, hogy fájlmegosztó platformmá váljon, hanem csak az üzenetküldés mellett a fejlesztők szeretnék megkönnyíteni a dokumentumok megosztását is. Úgy ahogyan például a konkurens Telegram szolgáltatásban, ahol viszont jóval nagyobb, maximum 1,5 gigabájtos fájlokat oszthatnak meg egymás közt a felhasználók. Előfordulhat, hogy a jövőben a WhatsApp is növeli majd az elküldhető fájlok méretét, de egyelőre az újításról sem jelent meg hivatalos közlemény.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról