:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 12. 00:05

Az Intel 2001-re halasztja az 1,13 GHz-es Pentium III ismételt bemutatását

Az Intel lázasan készül a Pentium 4 processzor bemutatására, és eközben úgy határoztak a vállalat vezetői, hogy a korábban már bejelentett, majd melegedési problémák miatt visszahívott 1,13 GHz sebességű Pentium III processzor ismételt bemutatását 2001-re halasztják.

A hírt a San Jose-ban zajló Microprocessor Forum 2000 rendezvényen hozták nyilvánosságra. A döntés oka érthető: a Pentium 4 megjelenésével várhatóan nem lesz akkora igény az 1,13 GHz-es Pentium III processzorra.

Az elhalasztásban termelési tényezők is szerepet játszanak, ugyanis a leggyorsabb Pentium III processzor várhatóan csak 2001 második felére áll majd elegendő menyiségben rendelkezésre. Ezen felül az 1,13 GHz-es processzor eddig csak SECC2 tokozásban volt kapható, ám az Intel törekvése, hogy a PC-gyártók inkább FCPGA processzorokra építsenek számítógépeket. Így a processzor ismételt piacra kerülésekor már FCPGA tokozásban kerül forgalomba.

Az Intel Pentium 4 processzort az előzetes tervek szerint még októberben kívánták bemutatni, ám a chiphez tervezett i850 lapkakészlet hibája miatt a kereskedelmi bevezetés november végére tolódik. Bár a Pentium 4 egyértelműen high-end termék, az Intel vezetői szerint "nagyon hamar" el fog terjedni a középkategóriás számítógépekben is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.