:

Szerző: Hlács Ferenc

2017. június 13. 14:24

Vezeték nélküli töltőt tett új egérpadjába a Logitech

A cég legújabb gamer egerei játék közben is kábelek nélkül töltődnek. A Powerplay névre hallgató töltő-egérpad rajtjára ősszel számíthatunk.

Érdekes fejlesztést mutatott a Logitech, amellyel elsősorban a játékosok mindennapjait könnyítené meg: egy vezeték nélküli töltőrendszerrel felszerelt egér-egérpad kombóról van szó, amely játék közben is képes folyamatosan tölteni az egeret, így annak lényegében soha nem kell kényszerpihenőt tartania.

A Powerplay névre keresztelt egérpadhoz kétféle, egy puhább és egy keményebb cserélhető felület tartozik, ezek közül a játékosok igény szerint választhatják a nekik megfelelőt, valamint egy Powercore modul, amely a kompatibilis Logitech egerekhez csatlakoztatható - a készülékek ez utóbbi, korong alakú egységgel tölthetők vezeték nélkül. A Powerplay szövetborítású USB kábellel csatlakozik az áramforráshoz.

Az Ars Technica szerint a töltő-egérpad egy saját, szabadalmaztatott vezeték nélküli töltési megoldást használ, amelyről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy a mágneses rezonancia elvén működik: az egérpadban és a Powercore-ban egy-egy, azonos frekvenciára hangolt tekercs található, amelyek képesek a másikban rezonanciát kelteni, amely aztán elektromossággá alakítható. Ehhez azonban a két eszköznek jellemzően fix pozícióban kell lennie, hogy a tekercsek közötti kapcsolat létrejöjjön - a Logitech, hogy az egér mozgás közben is töltődjön, valószínűleg sok, kisebb tekercset helyezett el az egérpadban. Miután saját megoldásról van szó, a játékok közötti szünetekben a vezeték nélküli töltést támogató okostelefonokat hiába próbáljuk majd az egérpadon tölteni. A cég szerint a töltés sem az adatátvitelre, sem pedig az optikai szenzor pontosságára nincs hatással.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Első körben két új egér támogatja majd a megoldást, azaz a Powercore modulokat, a gamereket célzó G903 és G703. Amellett, hogy mindkét eszközre felcsaphatók a vezeték nélküli töltéshez szükséges korongok, azokat a cég PMW3366 szenzorokkal szerelte fel, amely 200 és 12000 DPI közötti tartományban működik. A cég különösen a csúcskategóriás, kétkezes kialakítású G903-at dicséri, amelynek gombjainak megbízhatóságát is feljebb tornázta, azok a gyártó ígérete szerint már 50 millió kattintásra képesek. Az egerek gombjaihoz a cég Logitech Gaming Software-ével egyedi beállítások rendelhetők.

A Logitech vezeték nélküli töltőrendszere és a fenti egerek várhatóan ősszel, szeptember folyamán rajtolnak. A Powerplay egérpad ajánlott kiskereskedelmi ára 129 euró lesz, míg a G903-ért 179, a G703-ért 119 eurót kell majd kicsengetni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.