Szerző: Hlács Ferenc

2017. június 13. 14:24

Vezeték nélküli töltőt tett új egérpadjába a Logitech

A cég legújabb gamer egerei játék közben is kábelek nélkül töltődnek. A Powerplay névre hallgató töltő-egérpad rajtjára ősszel számíthatunk.

HIRDETÉS

Érdekes fejlesztést mutatott a Logitech, amellyel elsősorban a játékosok mindennapjait könnyítené meg: egy vezeték nélküli töltőrendszerrel felszerelt egér-egérpad kombóról van szó, amely játék közben is képes folyamatosan tölteni az egeret, így annak lényegében soha nem kell kényszerpihenőt tartania.

A Powerplay névre keresztelt egérpadhoz kétféle, egy puhább és egy keményebb cserélhető felület tartozik, ezek közül a játékosok igény szerint választhatják a nekik megfelelőt, valamint egy Powercore modul, amely a kompatibilis Logitech egerekhez csatlakoztatható - a készülékek ez utóbbi, korong alakú egységgel tölthetők vezeték nélkül. A Powerplay szövetborítású USB kábellel csatlakozik az áramforráshoz.

Az Ars Technica szerint a töltő-egérpad egy saját, szabadalmaztatott vezeték nélküli töltési megoldást használ, amelyről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy a mágneses rezonancia elvén működik: az egérpadban és a Powercore-ban egy-egy, azonos frekvenciára hangolt tekercs található, amelyek képesek a másikban rezonanciát kelteni, amely aztán elektromossággá alakítható. Ehhez azonban a két eszköznek jellemzően fix pozícióban kell lennie, hogy a tekercsek közötti kapcsolat létrejöjjön - a Logitech, hogy az egér mozgás közben is töltődjön, valószínűleg sok, kisebb tekercset helyezett el az egérpadban. Miután saját megoldásról van szó, a játékok közötti szünetekben a vezeték nélküli töltést támogató okostelefonokat hiába próbáljuk majd az egérpadon tölteni. A cég szerint a töltés sem az adatátvitelre, sem pedig az optikai szenzor pontosságára nincs hatással.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Első körben két új egér támogatja majd a megoldást, azaz a Powercore modulokat, a gamereket célzó G903 és G703. Amellett, hogy mindkét eszközre felcsaphatók a vezeték nélküli töltéshez szükséges korongok, azokat a cég PMW3366 szenzorokkal szerelte fel, amely 200 és 12000 DPI közötti tartományban működik. A cég különösen a csúcskategóriás, kétkezes kialakítású G903-at dicséri, amelynek gombjainak megbízhatóságát is feljebb tornázta, azok a gyártó ígérete szerint már 50 millió kattintásra képesek. Az egerek gombjaihoz a cég Logitech Gaming Software-ével egyedi beállítások rendelhetők.

A Logitech vezeték nélküli töltőrendszere és a fenti egerek várhatóan ősszel, szeptember folyamán rajtolnak. A Powerplay egérpad ajánlott kiskereskedelmi ára 129 euró lesz, míg a G903-ért 179, a G703-ért 119 eurót kell majd kicsengetni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 22:15

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.