Szerző: Hlács Ferenc

2017. június 13. 14:24

Vezeték nélküli töltőt tett új egérpadjába a Logitech

A cég legújabb gamer egerei játék közben is kábelek nélkül töltődnek. A Powerplay névre hallgató töltő-egérpad rajtjára ősszel számíthatunk.

Érdekes fejlesztést mutatott a Logitech, amellyel elsősorban a játékosok mindennapjait könnyítené meg: egy vezeték nélküli töltőrendszerrel felszerelt egér-egérpad kombóról van szó, amely játék közben is képes folyamatosan tölteni az egeret, így annak lényegében soha nem kell kényszerpihenőt tartania.

A Powerplay névre keresztelt egérpadhoz kétféle, egy puhább és egy keményebb cserélhető felület tartozik, ezek közül a játékosok igény szerint választhatják a nekik megfelelőt, valamint egy Powercore modul, amely a kompatibilis Logitech egerekhez csatlakoztatható - a készülékek ez utóbbi, korong alakú egységgel tölthetők vezeték nélkül. A Powerplay szövetborítású USB kábellel csatlakozik az áramforráshoz.

Az Ars Technica szerint a töltő-egérpad egy saját, szabadalmaztatott vezeték nélküli töltési megoldást használ, amelyről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy a mágneses rezonancia elvén működik: az egérpadban és a Powercore-ban egy-egy, azonos frekvenciára hangolt tekercs található, amelyek képesek a másikban rezonanciát kelteni, amely aztán elektromossággá alakítható. Ehhez azonban a két eszköznek jellemzően fix pozícióban kell lennie, hogy a tekercsek közötti kapcsolat létrejöjjön - a Logitech, hogy az egér mozgás közben is töltődjön, valószínűleg sok, kisebb tekercset helyezett el az egérpadban. Miután saját megoldásról van szó, a játékok közötti szünetekben a vezeték nélküli töltést támogató okostelefonokat hiába próbáljuk majd az egérpadon tölteni. A cég szerint a töltés sem az adatátvitelre, sem pedig az optikai szenzor pontosságára nincs hatással.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Első körben két új egér támogatja majd a megoldást, azaz a Powercore modulokat, a gamereket célzó G903 és G703. Amellett, hogy mindkét eszközre felcsaphatók a vezeték nélküli töltéshez szükséges korongok, azokat a cég PMW3366 szenzorokkal szerelte fel, amely 200 és 12000 DPI közötti tartományban működik. A cég különösen a csúcskategóriás, kétkezes kialakítású G903-at dicséri, amelynek gombjainak megbízhatóságát is feljebb tornázta, azok a gyártó ígérete szerint már 50 millió kattintásra képesek. Az egerek gombjaihoz a cég Logitech Gaming Software-ével egyedi beállítások rendelhetők.

A Logitech vezeték nélküli töltőrendszere és a fenti egerek várhatóan ősszel, szeptember folyamán rajtolnak. A Powerplay egérpad ajánlott kiskereskedelmi ára 129 euró lesz, míg a G903-ért 179, a G703-ért 119 eurót kell majd kicsengetni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról