Szerző: Barna József

2000. október 11. 19:36

Advanced New Technology: avagy a norvég Bitboys?

A Temple of Technology egy interjút tett közzé Jřrn Nystaddal, az Advanced New Technology egyik alapítójával. Mint ismeretes, az ANT jelenleg öt - állítólag - rendkívül tehetséges norvég műszaki egyetemistából áll. Terveik között szerepel egy, egyelőre Malaik3D kódnéven ismert 3D-gyorsítóchip elkészítése. Az interjúból kiderül, hogy a chip a következő specifikációkkal rendelkezik majd (ha elkészül egyáltalán):

HIRDETÉS

A Temple of Technology egy interjút tett közzé Jørn Nystaddal, az Advanced New Technology egyik alapítójával. Mint ismeretes, az ANT jelenleg öt - állítólag - rendkívül tehetséges norvég műszaki egyetemistából áll. Terveik között szerepel egy, egyelőre Malaik3D kódnéven ismert 3D-gyorsítóchip elkészítése. Az interjúból kiderül, hogy a chip a következő specifikációkkal rendelkezik majd (ha elkészül egyáltalán):
  • 0.18 mikronos csíkszélesség
  • Tile-based Rendering
  • T&L egység, mely 50 millió poligon és 10 fényforrás kezelésére képes
  • nagyméretű másodszintű cache
  • 256 bites memóriabusz
  • vertex skinning 50 mátrix használatával
  • pixel shader támogatás
Minden itt van, amit egy korszerű videokártyának tudnia kell. Ám hogy ez is amolyan Bitboys-féle álom marad-e, az még kérdéses...

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 21:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.