Szerző: Asztalos Olivér

2017. május 26. 13:49

Ismét Budapesten az OpenStack Days

A közép- és kelet-európai régiós rendezvénynek idén is hazánk ad otthont.

Immár ötödik alkalommal ad otthont Budapest a közép- és kelet-európai régió OpenStack dzsemborijának, a felhős platform köré szerveződő közösség idén is egy egész napos eseményen szívhatja magába az üzemeltetéssell kapcsolatos legfrissebb információkat. Az idei rendezvény legnépszerűbb témájának a konténerek ígérkeznek, de emellett olyan kérdések is a boncasztalra kerülnek, mint a GDPR és OpenStack kapcsolata. A meghívottak között az OpenStack projekt mögött álló alapítvány elnök-vezérigazgatója, Jonathan Bryce, illetve az ügyvezető Mark Collier is szerepel.

A szoftver köré szerveződő közösség pár hete tartotta nagyszabású féléves konferenciáját az Egyesült Államokban, most pedig regionális rendezvényeken próbálják a lehető legtöbb új információt átadni az érdeklődőknek. A budapesti OpenStack Dayst 2017. június 7-én, szerdán rendezik a Nokia Skypark Office-ban, a programok reggel 9-től délután 6-ig tartanak. A konferencián népes nemzetközi előadói csapat gyűlt össze, az OpenStacktől érkező felső vezetők mellett olyan cégektől is érkeznek előadók, mint a Nokia, a Deutsche Telekom, vagy a City Network, amely utóbbi cég OpenStackre épülő publikus felhőszolgáltatásáról ismert, és ami a második keynote témáját is adja.

A technikai jellegű előadások a szoftvercsomag jóformán összes funkcionalitását lefedik, amelyek mellett egy kerekasztal-beszélgetésen is igyekeznek átadni az OpenStackkel kapcsolatos legfrissebb információkat a konferencia szervezői, legyen szó akár telepítésről, használatról, üzemeltetésről, mély architekturális kérdésekről. Nyílt forrású projekt révén szóba kerül az is, hogyan lehet az OpenStack fejlesztésébe bekapcsolódni, a kódhoz hozzájárulni, így a rendezvényre ezért cloudok iránt érdeklődő üzemeltetők mellett fejlesztőket is várnak.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az OpenStack, a nagyobb szabad szoftveres projektekhez hasonlóan roppant érdekes dinamikával rendelkezik, a szoftveren a legnagyobb tech-cégek fejlesztői dolgoznak együtt, miközben vállalataik egymással versenyeznek a piacon, pontosan e szoftverre épülő megoldásaikkal. A reggeltől kora estig tartó előadások mellett folyamatos lehetőség van új üzleti kapcsolatokat szerezni, új partnerségek létrejötte ugyanis gyakorlatilag elképzelhetetlen személyes találkozások nélkül.

Az idei OpenStack Days részletes programja a rendezvény weboldalán tekinthető meg, ahol még lehet regisztrálni a szabadon maradt helyek erejéig.

a címlapról