Szerző: mz

2000. október 10. 23:00

Az IBM csúcstechnológiájú gyárat épít

Az IBM ma bejelentette, hogy történetének legnagyobb befektetésével többek közt a világ legmodernebb chipgyárát építi fel News Yorkban, East Fishkill-ben.
Az új üzem elsőként egyesíti a legmodernebb technológiákat és fejlesztéseket, így a chipek rézvezetékekkel készülnek, és a legújabb szigetelőanyagokat alkalmazzák rajtuk. Az IBM szeretne az első olyan cég lenni, mely 0,10 mikronos technológiával végez tömegtermelést - ez egy emberi hajszálnál ezerszer vékonyabb csíkokat jelent. Az új üzem a tervek szerint 2002-ben kezdi meg működését, majd az 1000 új munkahelyet teremtő gyár termelése 2003-ra fut fel teljesen.
A 2,5 milliárdos beruházás egy 5 milliárdos fejlesztés részét képezi, mely az IBM félvezető üzletágának világszintű fejlesztését célozza. A new yorki építkezés mellett a cég több más gyárát is fejleszti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról