Szerző: Asztalos Olivér

2017. április 6. 09:30

Videós felügyeleti rendszerekbe is héliumot fúj a Western Digital

A DVR-ekhez tervezett WD Purple sorozat egy 10 terabájtos taggal bővül.

HIRDETÉS

Meglovagolná a felügyeleti rendszerek fejlődését a Western Digital, az adattárolóiról ismert vállalat a 4K felbontású megoldások miatt megnőtt tárhely igényre igyekszik válaszolni legújabb merevlemezével. Az új termék a kifejezetten videós felügyeleti rendszerek igényeihez igazított WD Purple sorozat hetedik tagjaként érkezik, 10 terabájtra emelve a széria maximális kapacitását. A kapacitásbővítéshez héliumos technológiáját használja a WDC, a csúcsot eddig tartó 8 terabájtos modell után a most bejelentett HDD a lila sorozat második olyan tagja, amelynek légterét levegő helyett a nemesgázzal töltötték fel.

A 3,5 hüvelykes Purple sorozatba kerülő egyedi fejlesztések részleteit nem taglalja a gyártó, de jó eséllyel nagyon közeli lehet a rokonság az adatközpontokhoz tervezett WD RE (és WD Gold) modellekkel, amelyeket szintén 24/7-hez, azaz folyamatos működéshez tervezett a Western Digital. Ezt például egy firmware optimalizációval fejelte meg a cég, az AllFrame 4K a mozgóképes adatfolyamokhoz készített gyorsítótárazási eljárással igyekszik elejét venni az olykor előforduló, a felvételek minőségét rontó pixelesedésnek és pillanatnyi megállásoknak. A gyártó továbbá azt ígéri, hogy a meghajtó az összes ipari szabványnak megfelel, így kivétel nélkül kompatibilis az sztenderd, SATA csatolóval rendelkező DVR-ekkel.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A 10 terabájtos újdonság sebesség értékei egyelőre nem ismertek, de a hasonló technológián alapuló 8 terbájtos modell adati alapján 180 MB/s körüli csúcsértékre lehet számítani a percenkénti 5400-as fordulatú merevlemeztől. A termékre három év garanciát vállal a Western Digital, amely évi 180 terabájt írási mennyiség foglal magában. Utóbbi elsőre nem hangzik túl acélosnak, pláne annak fényében, hogy a videós felügyeleti rendszerekben szolgálatot teljesítő meghajtók gyakorlatilag folyamatosan írnak, ugyanakkor a megadott szám napra lebontva nagyjából 4,93 terabájtot jelent, ami megfelelő beállítások mellett 4K felbontású rögzítéshez is elég lehet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.