Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Videós felügyeleti rendszerekbe is héliumot fúj a Western Digital

Asztalos Olivér, 2017. április 06. 09:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A DVR-ekhez tervezett WD Purple sorozat egy 10 terabájtos taggal bővül.

hirdetés

Meglovagolná a felügyeleti rendszerek fejlődését a Western Digital, az adattárolóiról ismert vállalat a 4K felbontású megoldások miatt megnőtt tárhely igényre igyekszik válaszolni legújabb merevlemezével. Az új termék a kifejezetten videós felügyeleti rendszerek igényeihez igazított WD Purple sorozat hetedik tagjaként érkezik, 10 terabájtra emelve a széria maximális kapacitását. A kapacitásbővítéshez héliumos technológiáját használja a WDC, a csúcsot eddig tartó 8 terabájtos modell után a most bejelentett HDD a lila sorozat második olyan tagja, amelynek légterét levegő helyett a nemesgázzal töltötték fel.

A 3,5 hüvelykes Purple sorozatba kerülő egyedi fejlesztések részleteit nem taglalja a gyártó, de jó eséllyel nagyon közeli lehet a rokonság az adatközpontokhoz tervezett WD RE (és WD Gold) modellekkel, amelyeket szintén 24/7-hez, azaz folyamatos működéshez tervezett a Western Digital. Ezt például egy firmware optimalizációval fejelte meg a cég, az AllFrame 4K a mozgóképes adatfolyamokhoz készített gyorsítótárazási eljárással igyekszik elejét venni az olykor előforduló, a felvételek minőségét rontó pixelesedésnek és pillanatnyi megállásoknak. A gyártó továbbá azt ígéri, hogy a meghajtó az összes ipari szabványnak megfelel, így kivétel nélkül kompatibilis az sztenderd, SATA csatolóval rendelkező DVR-ekkel.

A 10 terabájtos újdonság sebesség értékei egyelőre nem ismertek, de a hasonló technológián alapuló 8 terbájtos modell adati alapján 180 MB/s körüli csúcsértékre lehet számítani a percenkénti 5400-as fordulatú merevlemeztől. A termékre három év garanciát vállal a Western Digital, amely évi 180 terabájt írási mennyiség foglal magában. Utóbbi elsőre nem hangzik túl acélosnak, pláne annak fényében, hogy a videós felügyeleti rendszerekben szolgálatot teljesítő meghajtók gyakorlatilag folyamatosan írnak, ugyanakkor a megadott szám napra lebontva nagyjából 4,93 terabájtot jelent, ami megfelelő beállítások mellett 4K felbontású rögzítéshez is elég lehet.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!