Szerző: Habók Lilla

2017. március 20. 16:33

Már lehet nevezni a Challenge24 programozóversenyre

Idén is elindul Európa egyik legjelentősebb, magyar szervezésű programozóversenye, ahol az elektronikus előválogatót követően a legjobb csapatok a 24 órás döntőben mérhetik össze a kódolási, algoritmuselméleti és mérnöki jártasságukat.

Elindult a regisztráció az idei Challenge24 nemzetközi 24 órás programozó csapatversenyre, amelyre még április 13-ig várják a szervezők a három főből álló csapatok nevezését. A verseny kiírója ezúttal is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, de a megmérettetésre nem csak felsőoktatásban résztvevők jelentkezhetnek. A csapatoknak először az elektronikus előválogatón kell bizonyítaniuk április 15-én, majd a döntőbe bejutott csapatok június 29. és július 2. között mérhetik össze a tudásukat az Óbudai Egyetemen megrendezett versenyen.

Ezúttal sincs megkötés a csapatok által használható fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre, programozási nyelvre vonatkozóan, sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során. Továbbá mindkét fordulóban a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők. Az elődöntő összesen 4 órás, így a a jó időgazdálkodásra és a hatékony munkamegosztásra is szüksége lesz a versenyzőknek, ami igaz a döntőre is.

Az előző versenyeken olyan feladatokkal találkoztak a résztvevő csapatok, mint például a kottafelismerés, pingponglabda navigálás, lézervágó kezelése vagy kerékpáros küldönc irányítása virtuális térben. Mindennek megoldásához a gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van matematikai, algoritmuselméleti és számítógépes-grafikai, hálózati, mesterséges intelligencia jártasságra valamint jól működő csapatmunkára.

03:58
 

15th Challenge24 - International 24-hour Programming Contest & Picnic

Még több videó

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagyjából az elődöntő 50 legjobb csapatát hívják meg a versenyzők a döntőbe, a minden esetben közéjük tartozik az előző év három legjobbja is. A csapatok május 10-ig dönthetnek arról, hogy elfogadják-e a felkérést a június végi döntőn való részvételre, ahol összesen 30 csapat mérkőzik meg a visszajelzést időben elküldők közül.

A nemzetközi verseny mellett idén is elindul a Magyar Kupa - a szabályzat szerint minden legalább két magyar taggal rendelkező csapat indul a versenyen. A hazai programozóknak szóló megmérettetés döntőjében a nemzetközi döntőbe jutott magyar csapat és tíz meghívott magyar csapat vehet részt. A verseny hivatalos nyelve az angol, így minden a versenyhez kapcsolódó információ és feladat angolul fog megjelenni.

A nyeremények 1 millió forintos összértékben tartalmaznak audio- és számítástecnikai eszközöket, ezeknek elnyeréséért tehát április 13-ig lehet regisztrálni háromfős csapatoknak a Challenge24 oldalán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról