Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 10. 02:12

Furcsa változások az Intel vezetésében

Az Intel meglehetősen összetett folyamat keretében teljesen átcsoportosította egyes vezetőinek jogkörét, beosztását és feladatát. Albert Yu, aki nem kevesebb, mint 16 éven keresztül irányította az Intel Architecture Group ügyvezető igazgatójaként a processzorok fejlesztését, az Intel optoelektronikai részlegénél kapott új feladatot.

Egyelőre a pontos beosztását nem ismerjük, és bár az Intel szerint az optoelektronikai ágazat a cég egyik legdinamikusabban fejlődő részlege, ahol nagy szükség van Yu képességeire, a vállalat belső felépítését jól ismerők szerint Albert Yu elmozdítása nem igazán fogható fel előléptetésnek, sőt.

Mike Splinter-t (50) nevezték ki az Intel Technology and Manufacturing Group alelnökének és ügyvezető igazgatójának, az ő feladata lesz a 0,13 mikronos gyártástechnológiára való áttérés megszervezése és a folyamat irányítása.

Az Architecture Group élén most Paul Otellini áll, aki teljesen egyedül irányítja ezt a szervezetet. A feladata, hogy Splinter-rel együttműködve sikeressé tegye az Intel Architecture termékeit, és együtt biztosítsák a magas színvonalú tervezést és előállítást.

Jómagam ugyan nem látok bele az Intel dolgaiba, ám mégis van egy olyan érzésem, hogy Albert Yu távozása az Architecture Group éléről, a hat héttel ezelőtt visszahívott 1,13 GHz-es Pentium III, a már többször elhalasztott Pentium 4 esete és a tervezettnél lassabb Itanium processzorok problémája nem véletlen egybeesés.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról