Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 10. 00:09

Ismét beindult a termelés a földrengés által sújtott japán gyárakban

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken a Richter-skála szerinti 7,3-as erősségű földrengés rázta meg Hiroshima környékét Japánban. Az NEC egyik legnagyobb memóriagyártó üzeme is a térségben található, itt a hétvégén vizsgálatok miatt szünetelt is a termelés.

Ám a mai napon mind az NEC chipgyára, mind a Sanyo LCD-üzeme újrakezdte az alkatrészek előállítását, miután kiderült, hogy a földrengés sem az épületekben sem a berendezésekben nem okozott lényeges szerkezeti károsodást.

Az NEC gyárában attól féltek a szakértők, hogy a gázcsövek megrongálódnak és a gázszivárgás a dolgozók életét is veszélyezteti, de a vizsgálatok eredménye kedvezőnek bizonyult, így a dolgozók felvehették hétfőn reggel a munkát az üzemben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról