Szerző: Hlács Ferenc

2016. december 1. 11:45

Egyszerű, grafikus appfejlesztő felületet indít a Google

A Google újonnan bejelentett App Makerével akár különösebb programozási ismeretek nélkül is elkészíthetik saját, belső használatra szánt G Suite alkalmazásaikat a vállalatok. A grafikus UI-ra építő fejlesztői felület gyorsan és egyszerűen teszi lehetővé a platformot célzó, egyszerűbb appok készítését.

Egyszerű vállalati alkalmazásfejlesztői platformot hoz létre a Google, amellyel kiterjedt programozási ismeretek nélkül, minimális kód megírásával készíthetők appok a keresőóriás üzleti felhasználóknak szánt G Suite platformjára. A cég kifejezésével élve "low-code" fejlesztői eszközzel a Google vállalti ügyfeleit veszi célba, akik szervezetük egyedi igényeihez készíthetnek vele appokat, külön fejlesztők bevonása nélkül.

Persze az App Maker néven induló megoldással nem érdemes végtelenül komplex alkalmazásokban gondolkodni, azt a vállalat olyan egyszerűbb feladatokat szolgáló eszközök készítésére szánja, mint az alkalmazottak utazási kérelmeinek elbírálása, az új csapattagok felvétele egy-egy projekthez, vagy épp a gyanús bejelentkezések rögzítése. Az új termékhez egy felhőalapú IDE párosul, amelyben az IT részleg egy túlnyomórészt grafikus felületen, drag-and-drop ollózhatja össze a kívánt célappot a prototípustól a használatra kész szoftverig, hónapok helyett akár napok alatt. Az App Makerben emellett persze lehetőség van igény szerint HTML, CSS és JavaScript kód használatára is, az továbbá a Google-től megismert material design vizuális keretrendszert is támogatja. A cég szerint az új eszközzel nem csak a fejlesztők, de az elemzők vagy rendszergazdák is gond nélkül elboldogulnak.

02:05
 

Introducing App Maker

Még több videó

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A platform a G Suite termékek mellett a Google Cloud szolgáltatásokat is támogatja, mint a Directory API vagy a Prediction API, valamint a Maps, Contacts, Groups, sőt harmadik féltől származó API-k is beledrótozhatók az egyéni igényeknek megfelelően. A létrehozott appok ugyanarra az infrastruktúrára épülnek mint a létező G Suite alkalmazások, így megspórolhatók az olyan feladatok, mint például az üzemeltetéshez szükséges szerveres kapacitás megtervezése. A Google az utóbbi néhány hónapban már több nagy G Suite partnerrel aktívan tesztelte az App Makert, akik az eszközzel már egy sor belső használatra tervezett appot is létrehoztak. Az App Maker az Early Adopter Program keretein belül már elérhető a G Suite Business ügyfelek számára.

Az alkalmazásfejlesztői rendszer mellett a Google "Recommended for G Suite" programját is bővítette. Utóbbi azokat a harmadik féltől származó szolgáltatásokat gyűjti össze, amelyek a keresőóriás szerint hatékonyan együttműködnek a G Suite alkalmazásaival. Az ajánlott appok sora most hét új címmel bővül, amelyek kiterjedt integrációt ígérnek a Google megoldásaival, ezek a projektmenedzsmentre szánt Asana, a DocuSign eSignature szolgáltatás, a Freshdesk ügyféltámogatói rendszere, a LumApps vállalati-közösségi portál, a Virtru titkosítási megoldása, valamint a Xero és Zoho Invoice, a számlázási és könyvelési feladatokhoz. Miután a felsorolt appokra is felkerült a Recommended for G Suite pecsét, a Google azoknál garantálja a megfelelő integrációt, illetve a biztonságos működést is.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.