Szerző: mz

2000. október 6. 22:48

Közös Hitachi - LG cég

A Hitachi és az LG Electronics bejelentették, hogy létrehoznak egy olyan közös céget, melynek CD és DVD meghajtók tervezése, fejlesztése és eladása lesz a feladata.
Az új cég egyrészt a Hitachi DVD-ROM/RAM meghajtók fejlesztésében és gyártásában szerzett tapasztalatát, másrészt az LG világszinten is versenyképes eladási és gyártási rendszerének előnyeit fogja kihasználni. Célja az, hogy hosszú távon a világ első számú gyártójává váljon az optikai meghatók területén. Az új céget, melynek neve Hitachi-LG Data Storage lesz, november elsején hívják életre Tokióban, majd egy hónappal később Koreában is létrejön egy telephely.
A Techno Systems Research szerint az optikai meghajtók piaca a 200 milliós darabszámot is megközelíti, és a jövőben is folyamatos növekedés várható. Eközben a CD-lemezről lassan a DVD-lemezre tolódik a hangsúly, a csak olvasható formátum pedig az írhatónak és újraírhatónak adja át helyét.
A szövetség révén a két cég megoszthatja és csökkentheti a fejlesztés költségeit, és ennek révén versenyképesebb termékekkel jelenhet meg. További céljuk a piaci változásokra, igényekre való gyorsabb válaszadás is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról