Szerző: Hlács Ferenc

2016. november 8. 15:32

Kisvállalati notebookokkal rukkolt elő a Dell

Leleplezte legújabb kis- és középvállalatoknak szánt notebookjait a Dell, a Vostro-portfólió mindjárt három új modellel bővült.

Bővíti kisvállalati notebookportfólióját a Dell, a gyártó három új Vostro modellt jelentett be, amelyekkel elsősorban a kkv-kat célozza meg. A cég vonzó ár-teljesítmény arányt és kiemelt biztonságot ígér az új eszközöktől, amelyek Vostro 14 és 15 5000, illetve a 15 3000 néven kerülnek piacra.

Az első két notebook nevéből már sejthető, hogy 14 és 15 hüvelykes kijelzővel szerelt készülékekről van, a panel mindkét esetben kérhető Full HD vagy a notebookpiacon a lábát máig töretlenül megvető 1366x768 pixeles felbontással. A kisebb gépnél Intel Core i7-6500U a legizmosabb választható processzor, míg a 15 hüvelykes modellnél akár i7-7500U lapkát is kérhetünk - a lista mindkét esetben ugyanezen generációk i3-as chipjétől indul. A memória a kisebb gépnél 8, a nagy testvérnél 32 gigabájtnál tetőzik, mindkét készülék felszerelhető továbbá dedikált grafikával is, 14 hüvelyken akár 4 gigabájtos Nvidia GeForce 930M, 15-ön pedig szintén 4 gigabájtos Nvidia M940MX GPU-val.

Dell Vostro 15 5000

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Vállalati gépekről lévén szó, a csatlakozókból is egészen széles kínálat jutott a laptopokra, azokon USB 3.0, gigabites Ethernet, VGA, HDMI aljzatokat és kártyaolvasót is találunk - de a céges környezetben az ujjlenyomat-olvasó és a Kensington-zár is fontos paraméter, az eszközök továbbá Windows Hello támogatást is kapnak. A kisebb modell legvaskosabb pontján 18,5 milliméter és 1,66 kilót nyom, míg a Vostro 15 5000 verzió 19,2 milliméteres vastagság mellett 1,98 kilogramm. A két gép többféle Windows 10 kiadással is elérhető.

Az ugyancsak frissen debütált Vostro 15 3000 az 5000-es modellek költséghatékonyabb párja. A kijelzőméret itt is 15 hüvelyk, igény szerint Full HD felbontással, processzorból viszont már legfeljebb Kaby Lake generációs Core i5 lapka választható az eszközbe. A RAM itt 8 gigabájtnál tetőzik, tárhelynek pedig 256 gigabájtos SSD-t vagy 1 terabájtos merevlemezt is pakolhatunk bele. A dedikált grafika lehetősége ennél a modellnél is adott, azt egy 2 gigabájtos Nvidia 820M GPU szolgálja ki.

A készülékekhez a Dell ProSupport Plus támogatását is elérhetővé teszi, amely bármilyen probléma esetén a nap 24 órájában elérhető. Az új Vostro modellek a cég szerint Magyarországon november végétől lesznek kaphatók, igen versenyképes áron - az azonban, hogy ez pontosan mekkora összeget takar egyelőre nem derült ki.

A 6 alkalmas, 18 órás, online képzés május 2-án indul. Az élő képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról