Szerző: Hlács Ferenc

2016. október 3. 09:30

Globálisan elérhető a HTC új VR-alkalmazásboltja

A béta címkét frissen elhagyó Viveport elsősorban nem-játékos tartalmakat kínál majd - nem csak HTC Vive szemüvegekre.

Az okostelefon-piacon terén egyre gyengébb lábakon álló HTC időben szállt be a VR-eszközök piacára, a Valve-val közösen kiadott HTC Vive VR szemüveg, illetve a hozzá tartozó kontrollerek egyértelműen vitték a prímet a VR eszközök nulladik körös mezőnyében, ahol a legfőbb rivális Oculus virtuális valósághoz optimalizált kontrollereinek csúszása miatt komoly lemaradásba került.

A HTC most a hardver mellett tartalmi oldalról is megtolná a teljes VR szegmens szekerét, egy elsősorban a nem-játékos szoftvereknek szánt online bolttal. A Viveport néven indított, egészen idáig korlátozottan, csak Kínában, béta formában elérhető felület végre stabil verzióhoz érkezett, ahhoz a felhasználók immár globálisan hozzáférhetnek - a platform a napokban mintegy harminc országban vált elérhetővé. Az alkalmazásboltban a VR szemüvegek tulajdonosai mintegy hatvan cím között válogathatnak, a lista persze a következő hetekben-hónapokban bővül majd.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az egyes alkalmazások között számos különböző témakörben találhatnak majd tartalmakat a felhasználók, az oktatási célú alkalmazásoktól, a művészeti, zenei appokon át egészen a sporttal kapcsolatos tartalmakig, de a böngészhető topikok között az utazás, vásárlás, a hírek és a divat is ott vannak. Az alkalmazásbolt rajtját követő két napban a vállalat, hogy minél több felhasználó érdeklődését keltse fel, sok szoftvert egy dollárért tesz elérhetővé annak felületén.

A Viveport nyílt felületet kínál majd, így nem lesznek rajta exkluzív tartalmak, az boltban publikáló fejlesztők szoftvereiket bármilyen más felületen is szabadon elérhetővé tehetik. A szolgáltatás ráadásul nem korlátozódik majd a névadó HTC Vive-ra készült tartalmakra sem, igaz induláskor még csak ezek kerülnek fel a kínálatába, a későbbiekben a rivális Oculusra elérhető VR-élmények is megjelennek a Viveport katalógusában. Az alkalmazásbolthoz egy Viveport Community néven futó közösségi felület is párosul, ahol a felhasználók egymással oszthatják meg tapasztalataikat, illetve a fejlesztők releváns blogposztjai is megtalálhatók rajta.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról