Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Új Azure adatközpontokat nyitott a Microsoft

Asztalos Olivér, 2016. szeptember 07. 14:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft tovább bővítette az Azure infrastruktúráját, a vállalat új adatközpontokkal célozza régi-új partnereit.

hirdetés

Beindította az Egyesült Királyságban található Azure adatközpontjait a Microsoft. A vállalat közleményében több helyszínről beszél, amivel úgy biztosított a redundancia, hogy közben az adatok nem hagyják el a szigetország határait. A Microsoft ezzel nagyjából 25 000 partnerét célozza, kiknek a felhős szolgáltatások (pl. ExpressRoute) mellett Office 365-öt is kínál, valamikor a jövő év első felében pedig a Dynamics CRM Online szolgáltatás is beindul.

A felhős adaptációban az Egyesült Királyság az élmezőnybe tartozik, a Microsoft tavalyi kimutatása alapján 84 százalékon állt az ország. A vállalat ezt az igényt próbálja meglovagolni a helyben telepített adatközpontokkal, melyeknek egyik előnye, hogy ezzel gyorsabb, alacsonyabb késleltetésű elérés biztosítható a partnereknek.

Emellett a kiszolgálás egyes folyamatai 100 százalékban az Egyesült Királyságon belülről zajlanak, a biztonsági mentések, így katasztrófa utáni helyreállítás is a határokon belül marad. Ez bizonyos esetekben rendkívül fontos szempont, pénzügyi, illetve állami adatokat például tilos az országhatáron kívül tárolni.

Az Azure-nek már a mai bejelentést megelőzően is voltak komoly felhasználói az országban, Glasgow városi tanácsa mellett a Natural Resources Wales, a Marks & Spencer, a Pizza Hut, illetve a Virgin Atlantic is ott van az ügyfelek között. A helyben nyitott adatközpontoktól a lista bővülését várhatja a Microsoft, melyhez már bankok és más pénzintézetek, illetve állami szervek is csatlakozhatnak.

A bejelentéssel 28-ra bővült az aktív régiók száma, ezzel párhuzamosan pedig további 6 beindításán dolgozik a Microsoft, melyekből kettő az USA-ban, kettő Németországban, kettő pedig Koreában nyílhat meg.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.